The Economist vine in limba romana la Bucuresti
Joi, 13 Iunie 2013
 ( adplayers, Iulian Toma) The Economist – Intelligent Life, cel mai bine vandut si cel mai citit magazin de business si life-style la nivel mondial, potrivit editorilor, urmeaza sa apara din toamna, la Bucuresti.

Publicatia va fi lansata pe piata de Revista Romana de Consultanta aflata in portofoliul Lion House, dupa cum a afirmat pentru adplayers Andrei Cristea, managerul companiei.

In cele 14 editii nationale ale Intelligent Life, din care incepand cu acest an face parte si Romania, revista atrage din piata publicitatii mondiale de lux aproximativ 1,12 milioane de EUR lunar in campanii publicitare si proiecte speciale.

„Primul numar va fi cel de septembrie-octombrie (revista apare de sase ori pe an)” afimra pentru adplayers Andrei Nastase, managing editor al revistei Inteligent Life. „Daca munca de promovare da roade - si noi speram sa dea -  ne vom incumeta, inca de la primul numar, sa scoatem 7000 de exemplare. E devreme sa vorbim de numarul de pagini. Un lucru este cert: vom avea mai bine de 116 pagini (prevedere contractuala, dar si intentie proprie).”  

Despre ce inseamna parteneriatul cu The Economist, managing editorul a mai spus: „The Economist tine mult la continutul propriu. Ei spun, si multi le dau dreptate, ca materialele lor sunt relevante la nivel international. Acelasi lucru il sustin si-n cazul Intelligent Life, drept pentru care cele mai multe editii locale au doar 20% continut propriu, restul fiind materiale traduse din editia principala”.

In Romania, publicatia a negociat cu editorul international si promite un continut local mai mare.  „Vom incerca sa acomodam temele economice cu cele culturale si sociale. Or, daca economiile din zona Euro sunt bine conectate intre ele, cred ca fenomenele sociale si culturale difera (inca) destul de mult. si promite un procent de continut local mai mare” isi motiveaza decizia Andrei Nastase.

"The Economist under exclusive licence Revista Romana de Consultanta", alaturi de logo-ul Intelligent Life, va aparea pe copertile tuturor celor 12 numere in cei doi ani de contract, a mai spus Andrei Cristea. Titlul va fi anuntat in detaliu invitatilor la Gala de Lansare a Revistei Romane de Consultanta numarul 7, care va avea loc pe 27 iunie. 


PUBLICITATE: