TVR transmite live Festivalul "George Enescu" pe noul enescu.tvr.ro
Joi, 20 August 2015
 adplayers. info

Televiziunea Romana a lansat pe, 19 august, la 134 de ani de la nasterea lui George Enescu, site-ul www.enescu.tvr.ro, dedicat exclusiv celui mai important eveniment cultural al anului, Festivalului International George Enescu.

Festivalul International George Enescu, care se desfasoara in perioada 30 august – 20 septembrie, in Bucuresti, aduce pe scena mari orchestre, precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, London Symphony Orchestra, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra etc. si invitati celebri: violonisti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen si David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, dirijorul de origine romana Ion Marin si pianista Maria João Pires. De asemenea, in cadrul festivalului vor fi prezenti si castigatori ai concursului „George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa alaturi de Agnes Baltsa si pianista Elisabeta Leonskaja.

Site-ul este o platforma video gandita atat pentru transmiterea in direct a concertelor de la Ateneul Roman si Sala Mare a Palatului, cat si o sursa de informatii despre istoria festivalului, program, articole despre artisti, interviuri sau materiale video actuale sau de arhiva.

Portalul lansat de TVR le ofera internautilor posibilitatea de a viziona, in direct, toate concertele pe care Televiziunea Romana le va prelua la editia a XXII-a. Astfel, atat spectacolele difuzate in direct pe canalele TVR, cat si cele transmise exclusiv online vor putea fi urmarite in direct pe www.enescu.tvr.ro

Noul enescu.tvr.ro contine interviuri cu mari artisti ai lumii care au participat la editii anterioare si testimoniale cu personalitati ale muzicii care l-au cunoscut pe George Enescu, dar si materiale video de actualitate realizate sub genericul „Agenda festivalului”. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia sa vada fragmente rare din lucrarile lui Enescu, in interpretari de exceptie, precum cea a lui David Ohanesian in Oedipe.

Printre personalitatile muzicii care apar in testimonialele TVR „Un gand despre Enescu”, ii vom recunoaste pe Arthur Rubinstein, Cella Delavrancea, Tudor Arghezi, Nadia Boulanger, Mihail Jora, Dimitri Sostakovici, David Oistrach, Yehudi Menuhin sau Alexandru Tomescu. Bloggerii Marius Constantinescu, Catalin Sava si Luminita Velciu au fost cooptati sa isi povesteasca  experientele traite pe parcursul intregului festival. 

mai mult despre program si continut, pe
enescu.tvr.ro

Mai mult in TV


PUBLICITATE: