TVR si-a ales Comisia de Etica si Arbitraj. 5 membri, 3 supleanti.
Joi, 13 Iunie 2019


Credit: TVR

Marian Voicu (producator tv), Gabriela Avram (jurnalist tv senior), Horia Grusca (producator tv), Radu Aurel Tudor (jurnalist tv) si Ion Banu (producator tv) au fost alesi pentru calitatea de membri ai Comisiei de Etica si Arbitraj din SRTv, iar Razvan Bucuroiu (producator tv), Ruxandra Elena Tuchel (producator tv) si Diana Mihaela Ciurus (jurnalist tv) au fost alesi pentru calitatea de membri supleanti, conform votului.

AdPlayers. info

TVR si-a ales Comisia de Etica si Arbitraj. Marian Voicu (producator tv), Gabriela Avram (jurnalist tv senior), Horia Grusca (producator tv), Radu Aurel Tudor (jurnalist tv) si Ion Banu (producator tv) au fost alesi pentru calitatea de membri ai Comisiei de Etica si Arbitraj din SRTv, in urma scrutinului organizat in zilele de 11 si 12 iunie 2019, la sediile TVR din Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara si Tirgu Mures.

Razvan Bucuroiu (producator tv), Ruxandra Elena Tuchel (producator tv) si Diana Mihaela Ciurus (jurnalist tv) au fost alesi pentru calitatea de membri supleanti, conform votului.

Potrivit Regulamentului de Organizare si desfasurare a alegerilor pentru membrii Comisiei de Etica si Arbitraj din SRTv, reprezentantii plenului ziaristilor vor fi propusi, spre validare, Consiliului de Administratie al SRTv, in ordinea numarului de voturi obtinute, astfel:

a) primii cinci clasati, in ordinea numarului de voturi obtinute in cadrul scrutinului - pentru calitatea de membru titular in Comisia de Etica si Arbitraj a SRTv,

b) urmatorii clasati, tot in ordinea numarului de voturi obtinute  - pentru calitatea de membru supleant

Biroul Electoral Central constituit in SRTv a validat rezultatul alegerilor pentru desemnarea celor 5 reprezentanti ai plenului ziaristilor din televiziunea publica in Comisia de Etica si Arbitraj, dupa ce, in termenul prevazut de Regulamentul de organizare si desfasurare a alegerilor nu a fost depusa nicio contestatie referitoare la modul de desfasurare a scrutinului si/sau cu privire la rezultatul alegerilor.

Lista completa a rezultatelor obtinute in urma scrutinului din zilele de 11 si 12 iunie a.c., este urmatoarea:

1.           Marian Voicu -  174  de voturi 

2.           Gabriela Avram - 162  de voturi

3.           Narcis-Horia Grusca - 156  de voturi  

4.           Radu Aurel Tudor  - 149  de voturi

5.           Ion Banu - 144  de voturi 

6.           Razvan Bucuroiu - 143  de voturi 

7.           Ruxandra Elena Tuchel - 127  de voturi 

8.           Diana Mihaela Ciurus - 55  de voturi 

Pe listele de vot din Bucuresti si de la Studiourile Teritoriale au fost inscrisi 601 votanti, dintre care 327 s-au prezentat la urne. 322 de voturi au fost valabil exprimate si 5 au fost anulate. Potrivit Regulamentului de organizare a alegerilor fiecare persoana cu drept de vot putea vota maximum cinci candidati.

Comisia de Etica si Arbitraj este formata din sapte membri, dintre care un reprezentant al Consiliului de Administratie, un reprezentant al Presedintelui-Director General si cinci reprezentanti propusi de plenul ziaristilor din televiziunea publica si validati de Consiliul de Administratie, conform Statutului Ziaristului din SRTv.

Comisia de Etica si Arbitraj este un organism care lucreaza independent de Consiliul de Administratie si de Comitetul Director ale SRTv si a carui infiintare este prevazuta de art. 10 alin. (5) din Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea SRR si SRTv, republicata, conform caruia divergentele privitoare la aplicarea Statutului ziaristului din SRTv trebuie solutionate de o „instanta interna de arbitraj".

De asemenea, Statutul Ziaristului din SRTv prevede, la art. 44, constituirea Comisiei de Etica si Arbitraj a Societatii Romane de Televiziune, „garant al respectarii si aplicarii acestui Statut”.

Documentele privind organizarea alegerilor au fost publicate pe site-ul tvr.ro, la sectiunea dedicata.

Mai mult in Media, TV



PUBLICITATE: