TVR dedica o serie de productii regretatului Alexandru Darie, de joi 19 septembrie, pana duminica, 22 septembrie
Joi, 19 Septembrie 2019
 

Credit: TVR

Seria dedicata de televiziunea publica lui Ducu Darie, unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania plecat dintre noi saptamana aceasta, este programata incepand de joi, 19 septembrie, pana duminica, 22 septembrie

AdPlayers. info

Incepand de Joi, 19 septembrie, de la ora 15.00, TVR2 a programat o editie speciala a emisiunii „Ieri, azi, maine”. In 2015, regizorul raspundea cu bucurie invitatiei pentru a realiza un interviu emotionant alaturi de Corina Danila.  

A vorbit despre cariera, copilarie, familie, amintindu-si cu emotie de tatal sau, Iurie Darie. „Cand te gandesti la parinti, la bunici sau la oamenii dragi care ti-au fost in viata, dupa ce ai trecut peste momentul despartirii, ei revin in mintea ta ca si cum n-au plecat, ca si cum sunt in continuare alaturi de tine. Cand constientizezi lucrul acesta, e ca si cum te trezesti din somn", povestea Alexandru Darie.

In cadrul programului „Confesiuni”, redifuzat in 19 septembrie, pe TVR2, ora 16.55, Alexandru Darie ii marturisea prezentatoarei Iuliana Marciuc: „Am intrat in TVR cand aveam 4 ani. M-am bucurat foarte mult cand, peste ani,  mi s-a spus prima data Alexandru Darie si punct, fara a se mai adauga «stiti, e fiul lui Iurie Darie». Am vrut de la bun inceput sa ma fac regizor de teatru. Vedeam actorii jucand acelasi lucru, iar eu voiam sa fac ceva care nu se repeta. Tata mi-a spus: Ducule, faci ce vrei, eu la Teatru nu iti pun nici vorba buna, nici vorba rea...”.

Tot despre parinti a inceput si dialogul cu Eugenia Voda, in care regizorul Alexandu Darie a povestit cum numele sau a fost transformat pe parcurs, de cei dragi in Alexandrucu, pentru ca mai apoi sa fie cunoscut in breasla ca Ducu Darie. Emisiunea „Profesionistii” in memoriam Alexandru Darie, va fi difuzata sambata, 21 septembrie, ora 23.00, pe TVR 1 si pe TVR 3, luni, 23 septembrie, de la ora 21.00.

Sambata, 21 septembrie, de la ora 22.00, pe TVR 3, telespectatorii sunt invitati sa urmareasca o editie „Nocturne” - in Memoriam Alexandru Darie, despre cultura, succes, lovituri, destin, regrete. In 2007, realizatoarea Marina Constantinescu il invita pe Ducu Darie in studioul TVR pentru o „calatorie” in jurul Pamantului, in locurile in care regizorul a pus in scena adevarate opere de arta: la Londra, Milano, New York, Tokyo.

Sub genericul „Maestrii Teatrului Romanesc”, TVR 3 a programat, duminica, 22 septembrie, de la ora 17.00, documentarul artistic „O anumita stare de spirit”, semnat Alexandu Darie. Productia, care marcheaza prima intalnire a regizorului cu opera, in 1995, este un making of al montarii pe scena Operei Nationale Romane a capodoperei „Don Giovanni”.

Vineri, 20 septembrie, de la ora 24.00, TVR Moldova transmite o editie a emisiunii „Garantat 100%” difuzata in premiera la inceputul acestui an, un dialog ca intre prieteni intre moderatorul Catalin Stefanescu si regizorul Ducu Darie.


PUBLICITATE: