Pro TV International intra in pachetul de baza Sky Italia
Joi, 14 Mai 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

ProTv International va intra incepand cu 1 iunie in pachetul de baza al Sky Italia, cel mai mare distribuitor local de programe de televiziune, potrivit reprezentantilor Media Pro, in urma unui contract semnat intre cele doua parti de curand. Astfel, romanii din Italia, dar si cei din San Marino, Vatican si regiunile de limba italiana din Elvetia vor avea acces la programe cum sunt Stirile ProTv, “Happy Hour”, “Regina”, sau “Weekend cu Monica Dascalu”, “De Suflet” cu Dana Rogoz, “Descopera Romania”, “Romani de succes”.

Legat de parteneriatul cu Sky Italia, Doina Gradea, Director Executiv ProTv International a declarat: “Acesta este unul dintre cel mai importante contracte de distributie semnate de ProTv International, prin care oferim programe in limba materna celei mai numeroase comunitati de romani din Europa. Sky Italia este unul dintre cei mai mari distribuitori de programe tv din Europa si sintem fericiti ca au acceptat sa ne distribuie, mai ales ca este o perioada in care romanii de acolo sint foarte contestati si au nevoie de o legatura si mai strinsa cu tara”.

Potrivit Caritas Report 2008 - "Romania – Immigration and work in Italy. Statistics, problems, perspectives", in 2008 numarul oficial al romanilor care se afla in Italia este de 1.016.000, insa neoficial, potrivit datelor oferite de comunitati, romanii din peninsula se ridica la un numar de 1,6 Milioane de persoane, cele mai mari comunitati dezvoltate fiind in jurul oraselor Roma, Milano, Torino, Bari, Verona, Florenta.

Sky Italia platforma de televiziune prin satelit numarul 1 in Italia, si apartine companiei News Corporation. Infiintata din iulie 2003, Sky Italia are deja peste 4,5 milioane abonati, iar oferta sa de televiziune include peste 300 de canale.

Lansat pe 29 aprilie 2000, ProTv International este canalul etnic numarul 2 ca distributie in Europa dupa Channel One Rusia. Alaturi de ProTv, Acasa Tv, ProCinema, Sport.ro si MTV Romania, canalul ProTv International face parte din trustul Central European Media Enterprises (CME). In Europa, ProTv International este disponibil prin intermediul unor operatori cum sunt ONO, Digital+, Vodafone si Orange in Spania, Kabel Deutschland si Kabel BW in Germania, MEO, Vodafone si Clix in Portugalia, Comhem in Suedia, si in reteaua DigiTV din Ungaria, Serbia, Cehia, si Slovacia.  In Israel, canalul este disponibil prin intermediul celor doi operatori Hot si Yes, iar in SUA&Canada prin Romanian Satellite Network si Verizon.

 


PUBLICITATE: