Primul show TV din Romania inregistrat online cu peste 70 de artisti care unesc generatii. Deschideti Poarta Soarelui, la TVR
Luni, 11 Mai 2020
 

Credit: TVR

TVR uneste, intr-o gala muzicala filmata integral la distanta, peste 70 de artisti care vin sa cante impreuna si adreseaza tuturor romanilor acelasi mesaj: „Deschideti poarta soarelui!”. Show-ul muzical inregistrat de acasa si din studiourile proprii de inregistrare de artistii romani, care include si imnul interpretat de peste 70 de voci, va putea fi vazut la TVR 1 miercuri, 13 si joi, 14 mai, de la ora 22.00.

AdPlayers. info

TVR uneste, intr-o gala muzicala filmata integral la distanta, un numar impresionant de artisti romani din tara si din strainatate. Potrivit postului public, peste 70 de artisti vin sa cante impreuna si adreseaza tuturor romanilor acelasi mesaj: „Deschideti poarta soarelui!” Melodia, un imn al acestui show de televiziune isi propune sa fie un manifest de speranta si solidaritate in fata dificultatilor.

Comparabil, ca profesionalism si numar de artisti, cu cele mai mari show-uri online care au reunit staruri internationale in lupta contra coronavirusului, spectacolul „Deschideti poarta soarelui”, programat la TVR 1 in serile de miercuri si joi, va transmite telespectatorilor din Romania o raza de optimism in criza pe care mapamondul o traverseaza.

Show-ul muzical inregistrat de acasa si din studiourile proprii de inregistrare de artistii romani, care include si imnul interpretat de peste 70 de voci, va putea fi vazut la TVR 1 miercuri, 13 si joi, 14 mai, de la ora 22.00. Ambele parti ale galei vor putea fi urmarite si in reluare, sambata, 16 mai, incepand cu ora 17.30. De asemenea, ele vor fi disponibile pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Romane.

Generatii de artisti indragiti

Programul aduce pe micul ecran nume celebre din lumea muzicii, generatii de artisti indragiti si cunoscuti: Corina Chiriac, Laura Bretan, Connect-R, Cristi Minculescu, Valter si Boro, Holograf, Mirabela Dauer, Calin Goia & Voltaj, Adrian Daminescu, Paula Seling si Ovi, Fuego, Monica Anghel, Ozana Barabancea, Cornel Ilie, Luminita Anghel, Zoia Alecu, Crina Mardare, Bubu si Mihaela Cernea, Alexandra Ungureanu, Tania Popa, Oana Sarbu, Nico sau Phoenix.

Roxen, vocea aleasa sa reprezinte anul acesta Romania la concursul Eurovision, va fi si ea prezenta in show-ul de la TVR 1; de asemenea, vom regasi si alti interpreti tineri si foarte apreciati, precum Alexandra Usurelu & Bobby Stoica, Linda Teodosiu, Eden Loren, Irina Sirbu sau trupa The Humans – si ea cunoscuta publicului de la cel mai mare concurs muzical european. Vom asculta, asadar, muzica din cele mai diferite genuri (pop, rock, folk, jazz, clasic etc.) si ne vom bucura de momente artistice inedite, filmate in locuintele si studiourile de inregistrari ale protagonistilor.

„Cel mai impresionant lucru legat de gala eveniment „Deschideti poarta soarelui” a Televiziunii Romane este entuziasmul cu care a fost primit proiectul de catre artistii romani, masura impresionanta in care s-au implicat – cu talentul, timpul si energia lor – in acest concert realizat cu mijloacele tehnice caracteristice perioadei pe care o traversam. Le multumim si dedicam acest produs de televiziune tuturor artistilor din Romania. Mesajul nostru catre toti romanii este unul al credintei in rasaritul zilei de maine, al luminii si sperantei in fata carora trebuie sa ne deschidem gandurile si sufletele. TVR, mereu alaturi de publicul sau, deschide astfel poarta soarelui!” – Smaranda Vornicu Shalit, producatorul show-ului.

„In timpul inregistrarilor am realizat ca nimic nu este comparabil cu starea din platou, la microfon, cu oameni in jur si toate mijloacele proprii televiziunii. Dar e important ca suntem impreuna chiar si in aceasta formula! TVR continua sa fie casa muzicii romanesti, asa cum a fost de zeci de ani”, marturiseste Iuliana Tudor, gazda a show-ului „Deschideti poarta soarelui”, alaturi de Mircea Radu.

La randul sau, Mircea Radu considera ca „poate fi un moment foarte bun, de renastere. Asa cum perioada de pandemie prin care trecem poate insemna o regandire a lucrurilor si o repozitionare pentru a te dezvolta, la fel vad si emisiunea noastra. „Deschideti poarta soarelui” este un program absolut nou si nemaifacut in Romania, atat din punct de vedere al constructiei, cat si pentru ca este cel mai mare concert online facut vreodata in tara noastra. Si toate acestea se intampla la TVR”.

Povestea unei melodii care uneste generatii

Melodia care a scris istorie in Romania, „Deschideti poarta soarelui”, nu doar prin interpretarea de exceptie a artistei Dida Dragan, ci si prin puterea textului a fost compusa de Anton Suteu, pe versurile lui Dan V. Dumitriu. Piesa a fost inregistrata prima data de Dida Dragan, iar apoi de un grup mai mare de interpreti: Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Radulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Carmen Muresan (Harra). „Eram la Predeal, unde am copilarit. Ma plimbam pe o poteca, numita Polistoaca... si am auzit capul de refren... Am mers acasa, am inceput sa scriu si in trei zile am si orchestrat-o. Era in 1983-84. M-am dus la Tudor Vornicu si a fost foarte entuziasmat. Mi-a spus: «Treci la imprimat, ca o introducem in programul de Revelion!»

Intai am imprimat-o cu Dida Dragan, care avea o voce mai dramatica, un timbru specific, mai aparte. Avea fiorul, marca Dida Dragan, dupa care am imprimat-o cu toti solistii”, dupa cum isi amintea chiar regretatul compozitor. Melodia a devenit ulterior si Imn al Francofoniei.

Dintre cei care au inregistrat in anii '80 celebra melodie a lui Anton Suteu, Mirabela Dauer, Carmen Radulescu, Carmen Muresan (Carmen Harra) si Adrian Daminescu participa si la inregistrarea imnului „Deschideti poarta soarelui” in 2020, orchestrata si aranjata de Liviu Elekes, lor alaturandu-li-se voci mari ale muzicii romanesti – Corina Chiriac, Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Adrian Enache, Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Cristina Balan, Geanina Corondan, Irina Baiant, Doru Todorut, membrii ai grupului Song, Andrei Tudor, Ionel Tudor alaturi de Big Band-ul Radio si multi alti instrumentisti cunoscuti.

Masi mult in Media, TV, Work From Home


PUBLICITATE: