Presupusa asasinare a lui George W Bush, la Realitatea TV
Joi, 24 Ianuarie 2008



(AdPlayers.ro, Irina Toma)

 

Realitatea TV va difuza “Moartea unui presedinte”, cel de-al doilea documentar din seria filmelor prezentate in cadrul emisiunii „Pe viata si pe moarte”.

 

“Moartea unui presedinte” este un documentar fictiune a carui actiune se petrece in anul 2008 si care prezinta o presupusa asasinare a presedintelui american George W. Bush. Productia britanica a fost lansata la sfarsitul anului 2006 si dureaza 90 de minute si a primit, printre altele, un premiu Emmy si premiul criticilor din cadrul festivalului de film de la Toronto.

 

„Este un demers provocator si delicat, pentru ca vorbim despre un film care imbina in mod abil cadre reale cu imagini fictive, intr-un scenariu despre uciderea celui mai puternic om din lume, George W. Bush”, a declarat Laura Chiriac (foto), moderator al emisiunii „Pe viata si pe moarte” difuzata de Realitatea Tv. „Pana si pentru cel mai avizat public, exista tendinta de a pica in capcana imaginilor. De altfel, filmul, foarte bine facut, se doreste o meditatie asupra manipularii prin presa si prin puterea imaginii...”

 

Desi “Moartea unui presedinte” a fost acuzat ca este anti-Bush si ca profita de situatia din Irak si Afganistan pentru a promova o agenda politica, filmul este valoros datorita modului realist in care a fost realizat si editat, dar si datorita felului prin care reuseste sa tina telespectatorii in fata ecranelor pana la derularea genericului de final.

 

In original: “Death of a President”, filmul este programat duminica, 27 ianuarie, de la ora 21.30.


PUBLICITATE: