Portofoliul Burda a ramas fara licenta Men’s Health
Miercuri, 04 Noiembrie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Dupa 4 ani pe piata romaneasca, Burda Romania ramane in portofoliul de publicatii fara lunarul Men’s Health Romania, dupa un contract de licenta semnat in martie 2005. Ultimul numar al revistei pentru barbati este editia noiembrie / decembrie, aparuta pe piata la inceputul acestei luni.

Editorii publicatiei nu au putut fi contactati pentru a comenta inchiderea licentei. Potrivit unor surse din piata de media, editorul nu a mai putut prelungi licenta pentru Romania a revistei Men’s Health, care s-ar afla, dealtfel, pe lista de investitii a unui alt editor local.

Voci autorizate de pe piata de media nominalizeaza edorii de la Hiparion, acum la Medien Holding (Romania Libera, Domus etc), printre cei interesati de licenta revistei lunare pentru barbati. Reprezentantii companiei nu au comentat informatia, insa au promis ca vor reveni in curand cu noutati privind portofoliul de publicatii pentru 2010.

Conform declaratii de difuzare inregistrate la BRAT de Burda Romania, revista Men’s Health a avut in primul semestru al anului 2009 un tiraj brut lunar de 16.200 de exemplare si vanzari de 8.387 exemplare, in scadere cu aproape 2.000 de exemplare fata de prima parte a anului trecut. Men’s Health avea pe prima jumatate a anului 2008 un tiraj brut de 21.583 exemplare, si vanzari de 10.238 de exemplare.

Actualizare (14:40): Surse apropiate managementului Medien Holding au confirmat pentru AdPlayers existenta negocierilor pentru licenta Men's Health Romania incepand din 2010, insa nu au putut afirma si daca acestea sunt finalizate la aceasta data.


PUBLICITATE: