Politia TV a taiat astazi amenzi de 10.000 EUR
Marti, 28 Aprilie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Daca televiziunile ar fi fost conduse, similar autovehiculelor, in baza unui permis de conducere si puncte de penalizare, atunci multe dintre canalele TV ar fi ramas astazi probabil fara carnet. Patru posturi centrale au fost amendate de CNA, intr-o singura zi, cu aproape 10.000 EUR, pentru diverse incalcari ale reglementarilor audiovizuale.

Recordul il detine Acces Direct (Antena 1) care a incasat o ameda de 20.000 de lei pentru ca in data de 16 aprilie a.c. au fost prezentate imagini de la aniversarea lui Cristian Tantareanu, fara a tine seama de reglementarile legislatiei audiovizuale privind protectia minorilor (art. 39 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare).  

In clasament urmeaza o amenda de 10.000 de lei pentru OTV, datorita mediatizarii informatiilor despre cutremurul de pamant din data de 25 aprilie care nu au tinut cont de “evitarea speculatiilor asupra evenimentelor tragice, cauzelor si consecintelor ori prin prezentarea repetata a unor imagini socante, pentru a nu provoca temeri inutile ori panica in randul pulicului” (art. 81, alin 2 din Codul Audiovizualului), in conformitate cu prevederile legislatiei audiovizuale.

Realitatea Tv si Antena 3 au fost amendate fiecare cu cate 5.000 de lei pentru emisiunile care au avut ca subiect cazul Eugen Preda (implicat in incidentul violent ce a avut loc in urma cu doua luni la un Mall din Bucuresti) si care au fost difuzate, in zilele de 26 si 27 aprilie a.c., de posturile de televiziune  Antena 3 si Realitatea TV.


PUBLICITATE: