Mii de prisme publicitare ne omoara. Un om se zbate intre viata si moarte, lovit pe trecerea de pietoni.
Marti, 15 Noiembrie 2016

sursa foto: captura Digi 24 HD

Mii de prisme publicitare ne omoara. Un om se zbate intre viata si moarte la Iasi, maturat pe trecerea de pietoni de una din ele.

adplayers. Iulian Toma

Patru posturi de televiziune au difuzat stirea despre prisma de publicitate outdoor care a ras un om de pe o trecere de pietoni de la Iasi. Omul se zbate in coma sa revina printre noi, dar nimeni nu se sinchiseste sa demoleze astazi, a doua zi de la tragicul accident, astfel de constructii improvizate.


sursa foto: captura ProTV

De luni dimineata si pana astazi, Realitatea TV, Pro TV, Antena 1 si Digi24, dar si publicatia locala Ziarul de Iasi, au difuzat imagini cutremuratoare cu batranul care a fost tarat de pe trecerea de pietoni de mormanul de fiare si afisaj publicitar, dupa un vant care a smuls o prisma publicitara din locul in care a fost amplasata.


SURSA FOTO: ZIARUL DE IASI 

Aceste tip de prisme publicitare exista la tot pasul in orice oras din Romania, de la Bucuresti, la Timisoara sau Cluj. Pana la 11 noiembrie mai toti politicienii le-au folosit si ei din plin in campaniile electorale, potrivit informatiilor adplayers, avand 
cel mai probabil doar o autorizatie provizorie de functionare, dar care se prelungeste de la sine, iar publicitatea se expune tot anul.

Asa functioneaza aceste autorizari, iar prismele, fara acoperis sau cu acoperis, devenite astfel corturi publicitare, le puteti vedea cu mesaje dar si fara mesaje sau chiar panouri albe. Nu doar la Iasi, ci in toate intersectiile din Romania. Piata Presei Libere din Bucuresti sta marturie vie cum avem panouri publicitare goale si astfel de prisme pline de publicitate.

Revista adplayers a scris in numeroase randuri ca aceste forme de publicitate improvizate nu respecta Legea publicitatii stradale in spatiile publice, lege intrata in vigoare in luna noiembrie 2015, dar nimeni nu face nimic nici la un an dupa ce a fost pusa in aplicare.

sursa foto: captura Antena 1

7000 de panouri goale. Mii de prisme publicitare pline care ne omoara.

Contactat de catre adplayers, unul din managerii cu 22 de ani de expertiza in publicitatea outdoor, Vlad Ruta, fondatorul Spectacular Group si fost manager al diviziei de publicitate outdoor a lui Rupert Murdoch in Romania, a explicat pentru adplayers cum este posibil ca acest tip de publicitate sa omoare oameni la propriu pe trecerea de pietoni. Si nu sunt una sau doua, ci mii de prisme publicitare!

“Pentru ca relatia politica - business functioneaza. Pentru ca nu-s destule cele 7,000 de panouri goale in toata tara, mai trebuie si niste prisme/cuburi pe domeniul public, care deseori stau goale in cele mai bune pozitii de afisaj.

Pentru ca e o lege a publicitatii prorogata doi ani si neaplicata de inca un an de cand e in functiune. Pentru ca nu exista Inspectoratul de Stat in Constructii – singurul for care trebuie sa controleze - si chiar nu exista, caci altfel, daca ar exista trebuie desfintat si reinfintat sa functioneze.

Pentru ca niste primari si niste baieti fac bani impreuna. Este probabil cel mai important canal media - imposibil de evitat ca expunere si imposibil de evitat ca accident.... Pentru ca e multa teama ca media care controleaza panourile sa nu te cheme la televiziune, la intrebari.

Pentru ca suntem nepasatori cu viata omului si asa vom ramane daca nu schimbam ceva. Trebuie sa moara niste oameni ca sa vedem vinovatii din spatele crimei iminente in orice moment!” conchide Vlad Ruta.

Ramaneti pe adplayers sa vedem daca invatam ceva din accidentul aducator de moarte din acest fel de a face publicitate. Vor fi in masura cei din spatele semnaturilor si autorizarilor sa ne spuna care din aceste structuri respecta Legea privind amplasarea mijloacele Publicitate Stradala si care nu?

Mai mult in Legislatie, Reglementare, OOH, Publicitate Outdoor, Publicitate 


PUBLICITATE: