Marcel Iures la Nocturne. Marina Constantinescu reia intalnirile in seria de emisiuni - dialog la TVR 1
Joi, 14 Octombrie 2021

 

Credit. TVR 1

Actorul Marcel Iures, violonistul Valentin Serban, castigatorul finalei de vioara a Concursului George Enescu, pianistul Dan Grigore, actorul, regizorul si producatorul Dan Chisu sau compozitorul si interpretul Nicu Alifantis sunt doar cativa dintre invitatii cu ale caror prezente la „Noctune” ne va delecta realizatoarea si moderatoarea Marina Constantinescu.

AdPlayers. info

Intr-o societate care pare ca nu-si mai gaseste busola, in vremuri gri si tulburi, de acum si dintotdeauna, arta singura a tinut loc de orizont, de speranta, de lumina.

Departe de lumea dezlantuita si, totodata, in nucleul ei, Marina Constantinescu reia sirul povestilor culturale ,,Nocturne” la postul public de televiziune. Emotia unui nou „de la capat” nu poate fi intrecuta decat de bucuria de a sta din nou, fata in fata, cu mari personalitati ale teatrului, filmului si muzicii.

„Nocturnele sunt povesti cu si despre oamenii din mine si din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea putin cunoscute, pe de o parte, precum si dialoghez cu mari personalitati, prea bine cunoscute, pe care incercam sa le prezentam, cu smerenie si cu modestie, in imagini mai putin batatorite, cu stari mai putin intuibile.” motiveaza demersul emisiunii Marina Constantinescu, care face echipa la „Nocturne” cu regizorul Aurel Badea si producatorul Oana Cucuruzeanu.

Actorul Marcel Iures este primul invitat al Marinei Constantinescu la dialogurile „Nocturne” cu mari personalitati ale teatrului, filmului si muzicii. Seria de emisiuni revine din 14 octombrie, la TVR 1.

Intr-un spatiu atemporal, parca de neatins, misterul personajelor nocturne se dezvaluie si calatoria spre frumos poate incepe. Actorul Marcel Iures, violonistul Valentin Serban, castigatorul finalei de vioara a Concursului George Enescu, pianistul Dan Grigore, actorul, regizorul si producatorul Dan Chisu sau compozitorul si interpretul Nicu Alifantis sunt doar cativa dintre invitatii cu ale caror prezente la „Noctune” ne va delecta realizatoarea si moderatoarea Marina Constantinescu.

„Trebuie sa ai 2.500 de grade pe scena, daca vrei ca spectatorul sa simta cele 36,5 grade, normale, ale vietii.” spune Marcel Iures, in prima editie a noului sezon „Nocturne”

La cei 70 de ani, Marcel Iures poarta cu sine aura modestiei, in ciuda unei experiente teatrale si cinematografice uriase. Se amuza cand oamenii i se adreseaza cu „maestre” si admite ca e un timid nevindecat. „Un actor trebuie sa plece complet gol dincolo. El trebuie sa dea tot aici!”, isi marturiseste indragitul actor crezul la „Nocturne”. „Trebuie sa ai 2.500 de grade pe scena, daca vrei ca spectatorul sa simta cele 36,5 grade, normale, ale vietii”, mai adauga el.

Marcel Iures a trait la foc inalt tot timpul, a intrat in personaje, le-a imbracat, si le-a asumat: „Cred in intangibilitatea misterului personal”.

Povestea Teatrului Act, stradaniile, regretele, antrenamentele grele pentru fabulosul rol din spectacolul „Richard al III –lea” si alte file din viata actorului - la „Nocturne”, pe TVR 1, joi, 14 octombrie, de la ora 23.00.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a inceput sa faca televiziune in 2000, ca realizator al emisiunii „Cabina de montaj”, iar din 2001 povestea ei continua cu „Nocturne”, emisiune difuzata de TVR 1.

Din toamna anului 2021, povestile culturale depanate la „Nocturne” pot fi urmarite in fiecare joi noapte, de la ora 23.00, la TVR 1. „Nocturne” este o reverenta in fata valorii, a verticalitatii morale si profesionale, asa cum o descrie si Marina Constantinescu.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: