Lucian Romascanu - GM, Can Can si Ciao: "Can Can este concurent cu Libertatea, insa din punctul meu de vedere este o concurenta cat se poate de corecta"
Vineri, 20 Martie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Fost director executiv Libertatea si Compact de la Ringier, Lucian Romascanu (foto) va fi de saptamana viitoare general manager al  editorilor Can Can si Ciao. Contactat de catre AdPlayers, Lucian Romascanu a confirmat numirea in functia de general manager, incepand cu 25 martie, pozitie din care va coordona toate operatiunile publicatiilor Can Can, CanCan.ro si Ciao.

Plecarea fostului executiv al Libertatea si Compact urmeaza inchiderii cotidianului gratuit Compact si reorganizarii activitatilor de publishing ale grupului Ringier, in urma carora Romascanu a ales sa se desparta de trustul elvetian.

“Can Can este titlul cu cea mai spectaculoasa crestere din ultima vreme. In doi ani de la lansare, Can Can a ajuns al patrulea titlu din presa romaneasca cu peste 640.000 cititori. La randul sau, cu peste 220.000 de vizitatori unici pe zi (1,3 Milioane pe saptamana), potrivit trafic.ro, website-ul cancan.ro este unul dintre cele mai vizitate de pe piata romaneasca”, afirma noul general manager al publicatiei Can Can, concurenta cu Libertatea, dar intr-o competitie corecta, dupa cum spune Romascanu. 

AdPlayers: V-ati despartit de curand de Ringier. In ce conditii?

Lucian Romascanu: In plan personal, a fost o despartire destul de grea. In total s-au adunat mai mult de cinci ani in care am lucrat pentru Ringier.

In plan profesional, a fost o despartire cordiala. Am inteles pozitia Ringier atunci cand si-a reorganizat compania. Am avut de luat o decizie destul de grea, intre a ramane in pozitia propusa de Ringier si a pleca, insa a fost o decizie personala

Cum a venit propunerea Can Can?

A fost o intalnire a unor dorinte reciproce. Eu mi-as fi dorit sa continui cariera in media, iar editorii Can Can si Ciao, prin administratorul lor Daniela Ionescu, cautau o persoana care sa se ocupe din pozitia de general manager de toate operatiunile editorului.

Dupa o discutie pe care am avut-o inclusiv cu Radu Budeanu, fondatorul si detinatorul marcilor Can Can si Ciao, din 25 martie urmeaza sa ma ocup de cele doua titluri din pozitia de general manager.  

Cum ati califica despartirea de Ringier?

„Este o despartire civilizata. Sigur, Can Can este concurent cu Libertatea, insa din punctul meu de vedere este o concurenta cat se poate de corecta. Este un nou drum pe care am ales sa merg si este o decizie pe care am luat-o cu greu”

 


PUBLICITATE: