Fost membru CNA cere chemarea Consiliului National al Audiovizualului in Comisiile de Cultura si Media in privinta atacurilor si dezinformarilor
Miercuri, 22 August 2018
 

Credit: Valentin Alexandru Jucan

„Atacurile, intimidarile, dezinformarile indreptate impotriva RealitateaTV si Digi24 sunt actiuni care nu au nicio legatura cu normalitatea si cu angajamentele Romaniei in contextul european”spune fostul membru CNA, Valentin-Alexandru JUCAN.

adplayers.info

Valentin-Alexandru JUCAN, fost membru CNA, cere chemarea Consiliului National al Audiovizualului in Comisiile de Cultura si Media, in privinta atacurilor si dezinformarilor la adresa procurorilor si altor institutii media.

Intr-o scrisoare deschisa sefilor celor doua comisii din Senat si Camera Deputatilor, Jucan afirma: „Membrii Consiliului National al Audiovizualui - C.N.A. trebuie sa fie chemati la audieri in comisiile pe care le prezidati. Nu exista nicio scuza pentru faptul ca C.N.A. a ales sa se ascunda, din nou, exact in momentul in care unica autoritate de reglementare in audiovizual trebuia sa actioneze, aplicand legea, impotriva dezinformarilor si a atacurilor la adresa procurorilor si a altor entitati de presa „

„Consider ca C.N.A. este raspunzator in foarte mare masura pentru divizarea romanilor. Mai mult, este responsabil pentru tensiunile sociale tot mai pronuntate. Prin pasivitate sau si decizii favorabile unor televiziuni de partid, Consiliul a tolerat, respectiv a incurajat, limbajul urii, punerea romanilor unii impotriva celorlalti si a normalizat reactii si atacuri media de neacceptat impotriva justitiei, toate acestea pentru a raspunde unor comenzi politice”mai sustine fostul memru CNA..

In scrisoarea sa, Jucan vorbeste despre doua posturi de televiziune. „Cred ca ar trebui sa va ingrijoreze modul in care doua posturi de televiziune, impotriva carora romanii au scandat, au sustinut si sustin adevarate campanii de dezinformare si manipulare avand ca scop afectarea increderii populatiei in actul de justitie, campanii care au facut ca Romania sa fie mentionata negativ in aproape toate rapoartele internationale privitoare la afectarea independentei judecatorilor si procurorilor. In egala masura ar trebui sa va alarmeze faptul ca C.N.A. s-a facut ca nu vede aceste campanii, in ciuda legislatiei clare, si a ales sa dispara din campul actiunii legale tocmai cand unele televiziuni falsificau realitatea in mod grobian pentru a putea fi justificata violenta Jandarmeriei de la ultimele proteste.”

„Ar trebui sa va mai ingrijoreze faptul ca persoane cu functii in cabinetul personal al Prim-ministrului fac afirmatii lipsite de probe, acuzand posturi de televiziune, totul pentru a sustine o rafuiala cu entitati media care nu sunt obediente puterii politice”” adauga Jucan.

„Atacurile, intimidarile, dezinformarile indreptate impotriva RealitateaTV si Digi24 sunt actiuni care nu au nicio legatura cu normalitatea si cu angajamentele Romaniei in contextul european. La fel ca acum cativa ani, personaje aflate in conflict cu justitia, ba chiar condamnate, promit ordonante de urgenta care ar trebui sa reduca la tacere cele doua posturi mentionate. Este scandalos cum aceste atacuri, sustinute de televiziunile puterii politice, sunt tolerate atat de vizibil de catre Consiliul National al Audiovizualului” a conchis fostul membru CNA..

Mai mult in Media, TV, CNA


PUBLICITATE: