Export de seriale TV turcesti de 250 milioane USD. Estimari la 300 de milioane USD.
Joi, 21 Ianuarie 2016
 adplayers. Iulian Toma

Exportul de seriale TV turcesti a crescut la peste 250 milioane de dolari in 2015, in crestere cu 25 % comparativ cu anul precedent, dupa cum a declarat pentru Agentia Anadolu, Calinos Holding, principalul exportator TV din Turcia, citat de targul de productii si programe de televiziune DISCOP.

Difuzat si in Romania, Suleiman Magnificul, una dintre cele mai importante productii in serial, estimeaza peste 250 de milioane de telespectatori din intreaga lume.

Potrivit sursei citate, exporturile  de seriale turcesti au fost realizate cu mai mult de 15 programe care au fost vizionate in mai mult de 70 de tari din lume, in special in Orientul Mijlociu, Balcani, America Latina si tari in care este vorbita limba turca, dupa cum a precizat Besir Tatli, de la Calinos Holding. Oficialul a aratat ca, in anul 2014, exporturile de programe turcesti s-au ridicat la aproximativ 200 milioane de dolari.

Potrivit oficialului Calinos Holding, Turcia produce anual 70 de seriale tv. Dintre acestea, doar  10-15 sunt difuzate international. Estimarile de export pentru anul in curs sunt de 300 Milioane USD si spera la exporturi multiculturale  de 2 Miliarde USD pana la sfarsitul anului 2023. In 2004, Turcia exporta seriale de doar  10.000 de dolari pe an.

Cu o editie ce se va desfasura in acest an in capitala Turciei, Discop Istanbul se va desfasura in perioada 1 -  3 mai 2016 si va reuni cei mai importanti furnizori de productii tv dar si canale de televiziune in cautarea de noutati  in viitoarele grile de programe.

Mai mult despre editia din acest an, pe site-ul Discop Istanbul 


Mai mult in TV

 


PUBLICITATE: