EMI si Media Sud au renuntat la Rodipet
Vineri, 03 Octombrie 2008(AdPlayers.ro, Irina Toma)

 

Cotidianele “Ziarul de Iasi”, “Viata Libera”, “Obiectiv editie de Vaslui”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Alba”, “Monitorul de Cluj” si saptamanalele “Monitorul de Medias” si “Alege TV”, publicatii apartinand grupului EMI, precum si cotidianul “Gazeta de Sud” apartinand grupului Media Sud, au renuntat la difuzarea prin reteaua RODIPET, incepand cu data de 01 octombrie 2008, se arata intr-un comunicat al celor doua grupuri.

 

In informare editorii spun, in ciuda managementului defectuos al acestei retele de difuzare si a numeroaselor perioade de criza aparute dupa privatizarea Rodipet, publicatiile din grupurile EMI si Media Sud au sprijinit distribuitorul in ultimii ani, cu speranta ca problemele acestei companii vor fi remediate si distributia de presa catre cititori va reintra in normal.

 

Din pacate, se mai arata in comunicarea celor doi editori, intarzierile repetate ale platilor catre editori, cresterea continua a datoriilor,  inconsecventa politicii comerciale si in mod special lipsa perspectivelor si a unui plan managerial de redresare a situatiei RODIPET SA ne-au determinat sa luam masura sistarii livrarilor de ziare catre aceasta companie.

 

Managementul companiilor din cadrul grupurilor EMI si Media Sud vor face toate eforturile pentru a compensa intreruperea livrarilor de presa catre Rodipet SA prin folosirea altor retele de distributie, astfel incat cititorii sa nu fie afectati de aceasta decizie.

 

EMI AG detine astazi pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidienele Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Medias, Obiectiv – Editie de Vaslui, Viata Libera, Ziarul de Braila si Ziarul de Iasi, precum si ghidul national de programe Alege TV. EMI a mai stabilit anul acesta si un parteneriat strategic cu Grupul Media Sud, proprietarul publicatiilor Curierul National, Gazeta de Olt si Gazeta de Sud.

 

Grupul Media Sud Europa este compania care editeaza cotidianul regional „Gazeta de Sud”, precum si cotidianul „Gazeta de Olt”. Media Sud Europa a preluat anul acesta si realizarea cotidianului economic „Curierul National”.


PUBLICITATE: