Conceptul lui Mario Garcia a scumpit Romania Libera cu 35%
Luni, 15 Martie 2010
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Noul concept grafic si de pozitionare a ziarului Romania Libera  semnat de Mario Garcia au crescut pretul la taraba al cotidianului cu 35%. 


Aparut intr-un tiraj de 70.000 exemplare, potrivit oficialilor publicatiei, prima editie sub noul concept grafic a fost scoasa astazi pe piata la un pret de coperta de 1,9 lei, mai mult cu  50 bani comparativ cu pretul vechiului ziar, pentru care cititorul platea doar 1,4 lei.

Contactat de catre AdPlayers, Cezar Burlan, Director de Pulicitate al grupului Medien Holding spune ca noul ziar a fost in general bine primit pana in prezent in piata de publicitate, in special elementele de noutate. 

„De foarte mare a interes a fost al doilea „caiet” al ziarului numit „Viata RL”, de fapt una dintre noutatile ziarului aparut sub noul concept grafic. Acest al doilea caiet contine rubrici "umane": sanatate, familie, sport, auto, people, etc”, sustine Cezar Burlan.

„O alta noutate este faptul ca vom avea cel putin cate un supliment in fiecare zi incepand cu 22 martie, Angajari, The New York Times, Imobiliare, Timpul Liber, Weekend, Util si bineinteles, in fiecare zi, caietul de mica publicitate”.

Potrivit lui Cezar Burlan, printre clientii de publicitate din prima zi de aparitie a noului concept de ziar se numara BRD, Vodafone, Petrom, Citroen, Boiron.

„Tot ca element de noutat va fi si ca, incepand din 15 martie, editia de Transilvania isi mareste numarul de pagini de la 1-2 broadsheet la 8 pagini format tabloid si va fi distribuita zilnic impreuna cu ziarul national”, adauga oficialul de vanzari de publicitate. „In afara de editia de Transilvania, mai avem editia de Dobrogea tiparita in 4 pagini format tabloid care si ea se distribuie in Dobrogea cu ziarul si in planurile noastre este si reluara editiei de Moldova candva anul acesta”.

Din 22 martie, editorii ziarului anunta si o noua editie online pentru Romania Libera. Grafica website-ului este realizata de Corporate Media Publishing (CMP), agentia full-service din cadrul grupului Medien Holding, iar programarea este realizata de compania RUN. Mai mult despre editia online, pe  romanialibera.ro 


PUBLICITATE: