Cinema City a deschis la Cluj a-V-a sala 4DX din Romania, cu o investitie de 850.000 de euro
Vineri, 23 Martie 2018
 

Cinema City a deschis la Cluj a-V-a sala 4DX din Romania, cu o investitie de 850.000 de euro
Credit: Cinema City / Youtube


adplayers.info

Arome de cafea sau trandafiri, vant puternic, fulgere intense, stropi de ploaie sau... ninsoare? Le gasiti pe toate doar la Cinema City, in salile 4DX. La jumatatea lunii martie, Cinema City a inaugurat in Iulius Mall din Cluj-Napoca cea de-a 5 sala 4DX din Romania si prima din regiunea de nord-vest a tarii. Valoarea investitiei in sala 4DX – care cuprinde 124 de locuri – este de aproximativ 850.000 de euro, fiind realizata de Cinema City Romania alaturi de compania IULIUS, dezvoltatorul centrului comercial.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, devenit recent al doilea mare lant de cinematografe din lume, in urma extinderii in SUA, prin achizitia Regal Entertainment Group de catre Cineworld Group plc. Mooky Greidinger, CEO-ul Cineworld Group, face parte din a treia generatie a unei familii care s-a lansat in afaceri in acest domeniu in 1930, cand bunicul sau a deschis primul cinema in Haifa, Israel. De peste 87 de ani, Cinema City urmareste neincetat sa ofere cea mai buna si mai diversa experienta cinematografica unui public cat mai larg.

„Mooky Greidinger a pariat pe tehnologia 4DX cand multi alti operatori de cinema erau sceptici si o considerau o idee nastrusnica, atragatoare pentru public doar pe termen scurt. Insa remarcabilul lider vizionar al Cineworld a stiut ca va avea o poveste de succes. Astfel ca a investit constant si continuu in aceasta tehnologie speciala, deschizand prima sala 4DX din grup inca din 2012, urmata apoi de o crestere accelerata a numarului de sali 4DX. In plus, dupa lansarea in 2015 a primei sali 4DX din Romania, in mai putin de 3 ani am ajuns la deschiderea celei de-a 5 sali din tara noastra, parte din cele aproape 500 existente pe plan global”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City Romania.

Cinema City a mizat intotdeauna pe cele mai importante trenduri cinematografice – precum IMAX, 4DX sau VIP –, inca din 2007, cand a deschis primele cinematografe din Romania. Iar daca acum zece ani a urmari un blockbuster in format 3D reprezenta cea mai atractiva si mai noua modalitate de vizionare a unui film, tendintele in cinematografie s-au schimbat rapid in ultimii ani, spectatorii cautand in sala de cinema adrenalina si productii memorabile traite din ce in ce mai intens, fapt ce a dus la aparitia unui format precum 4DX-ul – o experienta pentru toate simturile. De altfel, in toate tarile unde au fost deschise aceste sali in ultimii ani, intr-un ritm alert, spectatorii au fost cuceriti, 4DX-ul performand in mod sustinut si aducand din ce in ce mai multi oameni la cinema.

De altfel, pentru Cinema City, este important ca spectatorii sa poata alege nu doar filmul pe care-l vor urmari, ci si cum doresc sa-l vizioneze la cinema, unde impactul exercitat de ecranul urias si de sunetul intens asupra perceptiilor si emotiilor traite de spectator in sala este incomparabil cu orice alta experienta de vizionare a unui film. Pentru ca doar intr-un multiplex poti alege fie o vizionare intensa in 4DX, fie un film urmarit pe ecranul curbat urias dintr-o sala IMAX sau o seara relaxanta la VIP.

La finalul lui 2017, compania a aniversat 10 ani si 25 de multiplexuri in Romania, cu un total de aproape 41,000 de locuri in 231 de sali, printre care se numara si 2 sali T IMAX, 5 sali 4DX si 6 sali VIP. Mai mult, doar in ultimii 3 ani, investitiile totale ale Cinema City, alaturi de dezvoltatorii centrelor comerciale, au atins un total de aproximativ 55 de milioane de euro.

Odata cu deschiderea de luna aceasta, in Romania exista acum un adevarat lant de cinema 4DX, care cuprinde 5 sali 4DX (in Mega Mall Bucuresti, City Park Mall Constanta, Shopping City Timisoara, Braila Mall si Iulius Mall din Cluj-Napoca), disponibile doar in reteaua Cinema City. Aceste 5 sali reprezinta aproape 15% din totalul de 36 existente in intreaga retea Cineworld din Europa si Israel, care cuprinde 9 tari.

Tehnologia 4DX reprezinta unul dintre cele mai revolutionare formate de vizionare, fiind creata in 2009 de CJ 4DPLEX. Compania sud-coreeana a combinat tehnologia si creativitatea pentru a le oferi spectatorilor o experienta de cinema absoluta, in care miscarile fluide sau dinamice ale scaunelor high-tech mobile se completeaza cu efectele de mediu, precum vantul, ploaia, ceata, fulgerele, bulele de sapun sau mirosul, disponibile atat pentru filmele 2D, cat si pentru filmele 3D.

Despre experienta 4DX, video aici:

Mai mult in Media


PUBLICITATE: