CNA a impartit azi somatii publice televiziunilor locale
Marti, 21 Octombrie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Daca va imaginati ca posturile de televiziune locale scapa de sanctiunile CNA, se pare ca lucrurile nu stau deloc asa. Consiliul a impratit astazi sanctiuni si statiilor locale.

 

Consiliul a decis astfel o somatie publica postului TV Galati pentru ca, in cadrul emisiunii de stiri din data de 3 octombrie a.c., s-a inserat publicitate comerciala, desi, art. 28, alin. 7 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, prevede ca „Programele de stiri si reportajele de politica interna, documentarele, programele religioase si programele pentru copii, a caror durata programata este mai mica de 30 de minute, nu pot fi intrerupte de publicitate sau teleshopping; daca durata programata a acestora este de cel putin 30 de minute, atunci se vor aplica, corespunzator, dispozitiile alin. (5). ”

 

CNA a mai dat o decizie de somare publica cu  intrare de indata in legalitate a posturilor Antena 1 Sibiu,  Pro TV Sibiu, Realitatea TV Sibiu si TV Eveniment Sibiu in contul unor spoturi publicitare pentru Radiocom, Fundatia Eugen Barbu si Hotelul Casa Moraru.


PUBLICITATE: