CME a platit 109,1 Milioane USD pentru 10% din Studio 1+1 (Ucraina)
Miercuri, 22 Octombrie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Central European Media Enterprises Ltd. (“CME”) a platit 109,1 Milioane USD pentru 10% din postul de televiziune Studio 1+1 (Ucraina) conform unei informari remise AdPlayers). Odata cu preluarea procentelor detinute de partenerii minoritari, CME completeaza astfel achizitia pana la 100% a televiziunii din Ucraina.

 

„Acesta este ultimul pas in obtinerea intregului control al Studio 1+1, unul din obiectivele cheie ale strategiei noastre in Ucraina”, a spus  Michael Garin, CME’s Chief Executive Officer CME. “Ca urmare, ne asteptam sa intarim pozitia si performantele noastre pe aceasta piata. Obiectivul urmator este sa facem Studio 1+1 televiziunea numarul 1 in Ucraina”

 

In urma miscarii, trustul, din care pe piata romaneasca mai fac parte televiziunile din grupul Media Pro (Pro Tv, Acasa Tv, Pro Cinema, Sport.ro), a devenit practic si unicul proprietar al postului de televiziune Studio 1+1.

 

 „Cu aceasta achizitie suntem in pozitia de a accelera planul nostru de a aduce performanta si profitabilitatea postului de televiziune”, a adaugat Adrian Sarbu, CME’s Chief Operating Officer CME. „Am facut deja primii pasi pe drumul de a deveni postul de televiziune numarul 1 in Ucraina”.

 

Sarbu a mai afirmat ca CME a facut deja primii pasi pentru atingerea obiectivului de a deveni numarul unu pe piata din Ucraina, numind deja doi executivi cheie la carma postului de televiziune care vor regandi startegia de programe, vor repozitiona programul de stiri si vor lansa o noua unitate de productie. Fondatorul Media Pro in Romania sustine ca Studio 1+1 este cheia dezvoltarii trustului in Ucraina si CME intentioneaza sa isi mareasca prezenta pe aceasta piata.

 

Lansat in  1997, potrivit CME, postul de televiziune Studio 1+1 este unul dintre cele mai populare in Ucraina, acoperind o audienta de 47 milioane de oameni avand o cota de piata pe intreaga zi de 12%, si o cota de piata de 14% in prime time, in publicul tinta principal cu varsta de peste 18 ani.

 

Central European Media Enterprises Ltd. (“CME”) opereaza in sapte tari central si est-europene, cu o populatie de aproximativ 97 Milioane oameni. Posturile CME sunt locate in Bulgaria (TV2 and Ring TV), Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Cechia), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (Markíza, Nova Sport si MTV Slovacia), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ukraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).


PUBLICITATE: