Apa de la rau la robinet, intr-o camera interactiva. Apa Nova a inaugurat escape room-ul educativ H2Out
Joi, 18 Aprilie 2019

 

Credit: Apa Nova / H2Out

Scopul spatiului este educarea publicului in ceea ce priveste circuitul pe care il parcurge apa de la rau pana la robinet si cuprinde elemente din procesul de captare, tratare si distributie a apei.

AdPlayers. info

Putini sunt cei care cunosc intreg procesul prin care este produsa apa potabila de care se bucura peste 2,2 milioane de locuitori ai capitalei. Acesta este si motivul pentru care Apa Nova, compania responsabila cu alimentarea cu apa potabila a orasului, inaugureaza astazi escape room-ul H2Out.

Scopul spatiului este educarea publicului in ceea ce priveste circuitul pe care il parcurge apa de la rau pana la robinet si cuprinde elemente din procesul de captare, tratare si distributie a apei.

”Apa este o resursa finita care trebuie apreciata, povestea camerei si mecanismul „de iesire” al jocului interactiv transmite jucatorilor eforturile considerabile din spatele oricarui pahar de apa potabila” a declarat Madalin Mihailovici (foto, dreapta), director general Apa Nova, la inaugurarea escape room-ul H2Out.

„De multe ori complexitatea proceselor de productie, tratare si distributie din spatele fiecarui pahar de apa este o necunoscuta pentru consumatori, lucru pe care dorim sa il schimbam. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconventional, o premiera in maniera de comunicare pentru o companie cu un profil si domeniu de activitate precum cel al nostru.”

Ce este escape room-ul H2Out?

H2Out, powered by Apa Nova, este o camera interactiva care pleaca de la un scenariu apocaliptic, ce se petrece in Bucuresti, anul 2143. Marele razboi declansat de lipsa apei potabile s-a incheiat. In urma lui, au ramas doar ruine si furtunile violente de nisip.

Pe locul „fostului” oras Bucuresti, supravietuitorii au repus in functiune o mica statie de tratare a apei. In mijlocul unei furtuni, aceasta se defecteaza, punandu-le in pericol supravietuirea. Echipa de jucatori vor trebui sa-si puna mintea la contributie, trecand printr-o serie de provocari derivate din procesele utilizate de Apa Nova pentru a produce apa potabila si a remedia problema.

Escape room-ul va reprezenta un instrument educational pentru toate tipurile de public, dar si o metoda ludica de a arata complexitatea proceselor prin care apa potabila ajunge la robinetele bucurestenilor. Adresa H2Out: strada Sergent Nastase Pamfil numarul 38 (sediul Captive Escape Room), incepand cu 19 aprilie 2019.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) si-a asumat responsabilitatea gestionarii resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice din Municipiului Bucuresti. In cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apa si de canalizare a fost reabilitat, modernizat si dezvoltat conform celor mai bune practici industriale in domeniu, realizari care se traduc prin investitii care depasesc 458 de milioane de euro pana in prezent.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: