Adevarul Holding a achizitionat un business de 350.000 - 400.000 EUR pe an de la Tango
Luni, 07 Iunie 2010

FOTO: Alice Nastase, fondator si redactor sef, Tango.

 (AdPlayers, Iulian Toma)

Adevarul Holding a achizitionat de la Tango un business de 350.000 - 400.000 EUR pe an, conform unor estimari AdPlayers, bazate pe cifrele de difuzare si numarului mediu de pagini de publicitate vandute anul trecut.

Conform informatiilor AdPlayers, valoarea tranzactiei este de aproximativ 100.000 EUR, insa Alice Nastase, fondatoarea si redactor sef al revistei, a evitat sa faca vreun comentariu in privinta cifrei inaintate.

Tango nu este la prima oferta de achizitie. Brandusa Vlanga, managerul DBV Media House, ar fi fost prima care a facut o propunere de achizitie, conform un surse AdPlayers, insa o oferta cu mult mai mica de 100.000 EUR, pe care Nastase ar fi refuzat-o. Fondatoarea revistei a confirmat ca avut o propunere de achizitie de la Vlanga, insa nu a facut publice detaliile si nici motivele neacceptarii ofertei.

„Am ales varianta Adevarul Holding pentru ca aceasta era cea mai buna din toate punctele de vedere pe care le-am urmarit in procesul de achizitie al revistei”, a comentat Nastase. „Pot sa spun doar ca pretul obtinut este un pret corect in conditiile pietei de media de astazi”.

Intrebata ce venituri a atras Tango din publicitate in ultima vreme, Nastase a afirmat ca anul trecut revista a avut o medie de 11 pagini de publicitate vandute pe numar.

Din estimarile AdPlayers bazate pe tariful unei pagini de publicitate (4.500 EUR Rate Card ) si a discountului practicat pe piata de media, Tango a atras anul trecut intre 250.000 si 300.000 EUR din publicitate. Din tirajul de 15.000 de exemplare al revistei, cele aproximativ 9.000 de exemplare vandute au mai adus si acestea in business-ul revistei venituri nete cuprinse intre 9 si 10 mii EUR pe luna, aproximativ 100.000 EUR si 120.000 EUR pe an.

Alice Nastase motiveaza vanzarea revistei unui trust de media, ca o solutie de crestere a revistei. „Intentia mea era ca revista sa creasca. Pentru asta aveam nevoie de un trust de media al carui portofoliu sa fie completat de Tango, si nu de un grup in care titlul ar fi putut concura o lta revista”. Intrebata in cat timp isi va primi banii pe revista, in  actualele conditii economice, Alice Nastase a spus ca in scurt timp, si ca un trust ca Adevarul Holding nu are probleme de cash-flow.

In urma procesului de vanzare, fondatoarea Tango are in viitorul apropiat in plan o crestere a tirajului revistei la aproximativ 20.000 de exemplare, tiraj pe care titlul l-a mai avut in ani de prosperitate economica.


PUBLICITATE: