AGERPRES si CERT-RO invita jurnalistii la Cursul de Securitate Cibernetica special dedicat
Miercuri, 12 Iulie 2017

AGERPRES si CERT-RO invita la Cursul de Securitate Cibernetica destinat jurnalistilor. sursa: Agerpres.

adplayers. info

Agentia Nationala de Presa si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica organizeaza, pentru al doilea an consecutiv, Cursul de securitate cibernetica destinat jurnalistilor, care va avea loc in perioada 22-24 august 2017, la sediul CERT-RO, anunta Agerpres.

Potrivit informarii, in cadrul celor trei zile ale cursului de securitate cibernetica, jurnalistilor le vor fi prezentate cazuri specifice si notiuni de baza despre atacurile cibernetice, elemente de securitate cibernetica din perspectiva atacatorului si a utilizatorilor, masuri de protectie si anonimizare, notiuni referitoare la legislatia existenta in Romania si la nivel international.

Cursul isi propune sa atraga atentia asupra acestor aspecte, mai ales in contextul in care cunoasterea domeniului securitatii cibernetice si constientizarea riscurilor din spatiul virtual au devenit o necesitate, atat pentru cei din media, cat si pentru fiecare utilizator de internet.

Trainingul va furniza informatiile necesare pentru intelegerea fenomenelor si pericolelor din mediul cibernetic, precum si posibile directii de protectie, ajutand la informarea corecta a publicului de catre jurnalist.

Inscrierile se pot face pana la data de 4.08.2017, prin email la adresa cooperation@cert.ro. Locurile disponibile sunt limitate, iar participantii vor fi selectati in ordinea inscrierii. Cursul va avea loc la sediul CERT-RO, str. Italiana, nr. 22, et. 4, sector 2, Bucuresti. AGERPRES si CERT-RO nu asigura participantilor transportul, cazarea sau mese pe durata celor trei zile, acestea fiind suportate de catre participanti. Cursul se va desfasura sub regula Chatham House.

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO este o institutie publica, avand ca atributii prevenirea, analiza, identificarea si reactia la incidente ce afecteaza infrastructurile cibernetice care asigura functionalitati de utilitate publica sau servicii ale societatii informationale. CERT-RO are ca obiectiv general dezvoltarea capacitatii de raspuns la incidente de securitate cibernetica si a relatiilor de cooperare cu entitati nationale sau internationale, cu atributii si responsabilitati in domeniul securitatii cibernetice. Detalii pe www.cert.ro.

Mai mult in Agentii de Presa, Securitate Cibernetica, Digital, Interactive


PUBLICITATE: