A treia stagiune de Teatru in TVR. La Gradina Moliere, incepand de vineri, 26 iulie, de la ora 20.30
Joi, 25 Iulie 2019

 

Ursul, de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), alaturi de Ruxandra Balasu si Gabriel Costan.

Credit: TVR

„Textul este maret. Este una dintre capodoperele lui Cehov. Sigur, e o piesa scurta, dar spectacolul de o ora se petrece in timp real, in sensul in care toate intamplarile se desfasoara pe durata acestei ore”, spune Marius Bodochi, pe care publicul il va vedea in Ursul, de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), alaturi de Ruxandra Balasu si Gabriel Costan.

AdPlayers. info

Un spectacol intens, cat o poveste de viata, intr-o singura ora – aceasta este prima reprezentatie din cea de-a treia stagiune Teatru in TVR, spectacol pe care postul public isi invita spectatorii sa il vada la Gradina Moliére, incepand de vineri, 26 iulie, de la ora 20.30.

„Textul este maret. Este una dintre capodoperele lui Cehov. Sigur, e o piesa scurta, dar spectacolul de o ora se petrece in timp real, in sensul in care toate intamplarile se desfasoara pe durata acestei ore”, spune Marius Bodochi, pe care publicul il va vedea in Ursul, de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), alaturi de Ruxandra Balasu si Gabriel Costan.

Si tot Marius Bodochi introduce spectatorii in poveste: „Personajul pe care il joc intalneste o vaduva, e un coup de foudre puternic, cum poate se intampla o data-n in viata, iar dupa 40 de minute, ea, vaduva si creditorul furios decid sa se casatoreasca. Intalnirea celor doi e prilejuita de incercarea personajului meu de a recupera o datorie facuta in timpul vietii de sotul ei. E o comedie de situatie senzational scrisa” (Marius Bodochi).

Marius Bodochi nu este la prima colaborare cu TVR: „Am mai lucrat in TVR, am prezentat diverse emisiuni, cred ca vreo 18 ani – la TVR Cultural si la TVR 2. Sa fiu alaturi de Televiziunea Romana e pentru mine ceva cat se poate de firesc, imi place mult de tot. E o bucurie pentru ca ma reintalnesc cu oameni pe care ii cunosc de atata timp.”

A treia stagiune Teatru in TVR debuteaza vineri, 26 iulie, in „Gradina Moliére". Premierele la care va asteptam in aceasta saptamana sunt:

Vineri, 26 iulie, ora 20.30: „Ursul” de A.P. Cehov (Teatrul Coquette), cu Marius Bodochi, Ruxandra Balasu, Gabriel Costan;

Sambata, 27 iulie, ora 20.30: „Paiatele / Efectul daunator al tutunismului si alcoolismului asupra organismului”, o fantezie de Niculae Urs, dupa A.P. Cehov si nu numai... (Teatrul Nottara), cu: Victoria Cocias si Niculae Urs, invitat special: Olimpia Urs;

Duminica, 28 iulie, ora 20.30: „Acesti nebuni fatarnici” de Teodor Mazilu (Teatrul Arte dell’Anima), cu: Irina Cojar, Crina Linta, András Demeter, George Rotaru, Laur Dragan.

Toate spectacolele se desfasoara in aer liber, iar accesul se face din strada Amiral Constantin Balescu, la adresa Moliére 2-4.

Despre spectacolele din a treia stagiune de teatru in TVR:

„Ursul”

O comedie surprinzatoare, ai carei protagonisti sunt o tanara vaduva indoliata, un creditor furios si un valet fricos. Piesa spune povestea tinerei vaduve Popova, cu ochi alunecosi si gropite in obraji, care isi traieste doliul cu mare devotament, pana intr-o zi cand in casa ei da buzna un creditor furios venit sa recupereze o datorie. Acesta pare sa nu se induplece de nicio sensibilitate feminina si decide sa nu se urneasca pana nu are castig de cauza. Tanara domnita nu numai ca nu ii da banii, dar il si provoaca la duel. Ce poate iesi dintr-o asemenea situatie complicata? Cu siguranta o comedie de buna calitate.


„Paiatele / Efectul daunator al tutunismului si alcoolismului asupra organismului”

Spectacolul Paiatele este o fantezie de Niculae Urs, dupa proza scurta a lui A.P. Cehov si nu numai. Montarea este o comedie in familie sau, altfel spus, o casnicie „cu cantec(e)”. La baza scenariului stau doua lucrari ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog „Despre efectul daunator al tutunului” si schita (nuvela) „Ea si El”.



„Acesti nebuni fatarnici”

O coproductie TVR – Teatrul Arte dell’Anima, „Acesti nebuni fatarnici” este o incursiune in lumea escrocheriei, a ciubucurilor si a viciilor, ce poate fi vazuta, vara aceasta, la cea de-a treia stagiune Teatru in TVR.

La prima vedere, protagonistii nu par a fi „nebuni”. Acestia isi doresc sa traiasca bine, au nevoie de dragoste si concep felurite combinatii, unele destul de iscusite, pentru a-si realiza planurile. Ei vor sa traiasca „dupa cum ii taie capul”, satisfacandu-si pofte efemere si interese meschine, in afara oricaror reguli. Omul se pierde tot mai mult in realitati virtuale, astfel ca evolutia speciei noastre este pusa sub semnul intrebarii. Ramane de vazut ce mai ramane din principiile etice si morale de odinioara.

Televiziunea Romana continua programul „Teatru in TVR”, o stagiune in adevaratul sens al cuvantului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia editii a programului Teatru in TVR. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii avand mai multe reprezentatii, astfel incat spectatorii sa isi poata alege data la care doresc sa vina in gradina Gradina Molière, in perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Toate informatiile despre programarea spectacolelor pot fi gasite pe tvr.ro si pe pagina de FB Casa de Productie, iar cele despre spectacole si bilete - pe site-urile teatrelor: Teatrul Nottara<http://new.nottara.ro/>, Teatrul Coquette<http://www.teatrulcoquette.ro/>, Teatrul de Arta<https://teatruldearta.ro/>, Teatrul Arte dell’Anima, <http://www.artedellanima.ro/> Teatrul de Comedie<http://www.comedie.ro/>.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: