10.000 de lei amenda pentru publicitate la Kanal D
Marti, 14 Aprilie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

CNA a decis in sedinta de marti, 14 aprilie, o amenda in cuantum de 10.000 lei postului Kanal D, pentru incalcarea prevederilor art. 35 din Legea Audiovizualului, potrivit carora „proportia de spoturi publicitare televizate si spoturi de teleshopping dintr-un interval de o ora nu poate depasi 20 %, respectiv 12 minute” - in cadrul filmelor seriale difuzate in perioada 09 – 12.03.2009 a fost depasita durata orara de publicitate prevazuta de lege.

In aceeasi sedinta a mai fost sanctionat cu somatie publica postul Realitatea TV Sibiu, pentru incalcarea prevederilor art. 158, alin. 1 din Codul de reglementare a continutului audiovizual conform carora „Este interzisa orice forma de publicitate pentru furnizarea de servicii medicale publice, de stat si private”. In data de 01.04.2009 postul de televiziune a transmis la ora 18.31, in cadrul grupajului de publicitate, un spot publicitar pentru Centrul Medical Nova Vita Targu Mures

Realitatea TV Focsani a fost sanctionata cu somatie publica deoarece in data de 23.03.2009, la sfarsitul programului de stiri (cu o durata mai mica de 30 de minute) a difuzat un spot publicitar. Potrivit reprezentantilor CNA, in cazul Realitatea Tv Focsani au fost incalcate astfel prevederile art. 28 din Legea Audiovizualului potrivit carora „programele de stiri si reportajele de politica interna, documentarele, programele religioase si programele pentru copii, a caror durata programata este mai mica de 30 de minute, nu pot fi intrerupte de publicitate sau teleshopping”.


PUBLICITATE: