Un regal baroc: Mira Glodeanu si ansamblul Sempre, pe scena Festivalului de Muzica Veche Bucuresti
Vineri, 10 Noiembrie 2023

Violonista Mira Glodeanu, o prezenta rara pe scenele de concert romanesti, alaturi de ansamblul bucurestean Sempre, un „rising star” al scenei autohtone de muzica veche, prezinta SOLI & TUTTI, sambata, 11 Noiembrie de la ora 19, la Sala Auditorium (Muzeul National de Arta al Romaniei.

AdPlayers. info

Violonista Mira Glodeanu, o prezenta rara pe scenele de concert romanesti, alaturi de ansamblul bucurestean Sempre, un „rising star” al scenei autohtone de muzica veche prezinta SOLI & TUTTI, sambata, 11 Noiembrie de la ora 19, la Sala Auditorium (Muzeul National de Arta al Romaniei.

Inspirandu-se din tema de anul acesta a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti – „affetti”, cu un concept derivat din practica specifica epocii Barocului muzical, ansamblul Sempre si Mira Glodeanu vor oferi o interpretare ce plaseaza auditoriul in mijlocul unei calatorii muzicale fascinante, evidentiind alternanta intre soli si tutti.

Aceasta practica muzicala particulara a epocii Barocului, derivata din "teoria afectelor", se reflecta in programul concertului prin sonoritati pline de prospetime si energie. Aceasta calatorie muzicala europeana, cu popasuri in Italia, Franta si un scurt moment in Anglia, va include lucrari de Jean-Marie Leclair, François Francoeur, Antoine Forqueray, Jean-Philippe Rameau, Charles Avison, Pietro Antonio Locatelli si alti compozitori remarcabili ai epocii.

Focalizandu-se pe alternanta intre sectiunile de tutti si cele de soli, ansamblul Sempre si Mira Glodeanu evidentiaza atat sonoritatile de formula orchestrala de mici dimensiuni, cat si calitatile solistice ale fiecarui muzician din ansamblu. Aceasta abordare aduce in prim-plan aspecte dinamice si stilistice specifice perioadei Barocului.

Mira Glodeanu, nascuta la Bucuresti, este una dintre cele mai prestigioase violoniste baroce din Europa. Formata in cadrul scolii romanesti de vioara si avand o bogata experienta internationala, Glodeanu este fondatoarea ansamblului de muzica baroca Ausonia si a concertat alaturi de ansambluri precum La Petite Bande, Les Arts Florissants sau La Fenice.

Ansamblul de muzica baroca Sempre, fondat in 2020 de clavecinista Raluca Enea, aduce in prim-plan interpretarea autentica a muzicii vechi. Membrii sai s-au specializat in interpretarea muzicii vechi, oferind publicului repertoriu din Barocul muzical al secolului XVIII si chiar lucrari precursoare Clasicismului muzical.

„Ne asteptam la un eveniment muzical captivant si la o experienta artistica autentica, care va pune pe scena muzica veche intr-un mod proaspat si inovator. Adica o descoperire a noutatii muzicii vechi” declara Laurentiu Constantin, fondatorul si directorul festivalului.

Pentru mai multe informatii si bilete, va invitam sa accesati site-ul festivalului de muzica veche: https://earlymusic.ro/ .

 

Biletele se pot achizitiona din reteaua fizica Eventim sau online:

 

https://tinyurl.com/SolieTutti  

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva. Partenerii festivalului: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB, Ambasada Spaniei la Bucuresti, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Francez din Romania, Institutul Italian de Cultura, Institutul Liszt, Institutul Polonez, CIDIM, Suono Italiano, Parohia Brancusi, Fundatia Calea Victoriei, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc.

Sponsorii festivalului: Hidroelectrica SA, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Garanti Bank, Autonom.

Partenerii media ai festivalului: TV Trinitas, Radio Trinitas, Radio Romania Muzical, RFI, Radio Clasic, PressHub.ro, Forbes Romania, Agerpres, Profit.ro, News.ro, AdPlayers.ro, Modernism.ro, AgentiadeCarte.ro, Phoenix Media, LumeaCredintei.com, Informateca.ro.

Mai mult in Eveniment, Festival, Timp Liber

 


PUBLICITATE: