Trofeu national castigat de McCann PR si Ecorom in competitie cu 1500 de proiecte din 150 de tari
Marti, 16 Iunie 2015
 adplayers. info

Ecorom si McCann PR au castigat National Energy Globe Award pentru Laboratorul Verde al Reciclarii intr-o competitie cu 1500 de proiecte din 150 de tari. Premiul a fost oferit de Ambasada Austriei la Bucuresti si reprezinta cea mai prestigioasa distinctie nationala care se acorda anual companiilor care inoveaza si dezvolta solutii sustenabile in domeniul lor de activitate.

 “Aportul financiar al producatorilor afiliati companiei in privinta cresterii calitatii serviciilor publice de separare a deseurilor de ambalaje nu ar avea rezultatele preconizate fara investitiile in campaniile de schimbare a comportamentului in cele 530 de localitati in care activam” a afirmat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje, despre proiectul dezvoltat impreuna cu McCann PR.

“In ultimii ani am facilitat accesul catre o educatie ecologica completa pentru mai mult de 100.000 de elevi din Romania - adica peste 10% din invatamantul primar din Romania. Astfel, Laboratorul Verde al Reciclarii consolideaza parteneriatul cu autoritatile locale prin care reusim sa schimbam stilul de viata al romanilor. Noul premiu recunoaste indeplinirea cu succes a  acestor obiective.” a mai spus managerul.

La nivel european, proiectul a mai castigat Golden Award for Excellence in cadrul competitiei European CSR Awards, categoria Companii Mici si Mijlocii. De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint in cadrul prestigioasei competitii de comunicare International Business Awards (IBA). IBA a reunit peste 3.300 de nominalizari inscrise in diversele categorii deschise competitiei, proiectul Laboratorul Verde al Reciclarii fiind nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Sociala al anului in Europa.

Laboratorul, pe scurt

Proiectul Laboratorul Verde al Reciclarii se desfasoara la nivel national, inca din anul 2012. In interiorul laboratorului mobil, fictiunea si realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare. In spatiul laboratorului mobil, copiii urmaresc o animatie 3D pe tema colectarii separate a deseurilor de ambalaje, participa la o demonstratie de reciclare, dar si la un joc digital, dezvoltat sub forma unei competitii intre clase.

Timp de trei ani, experienta Laboratorului Verde al Reciclarii a ajuns la peste 24.000 de elevi de clasa a III-a, din aproximativ 240 de scoli primare si 60 de orase, dar si la peste 1.000 cadre didactice. Mai mult, peste 48.000 de scrisori despre rolul proiectului si importanta colectarii au fost oferite parintilor.

Mai mult in PR, Festival

Despre McCann PR


PUBLICITATE: