'Traiasca capra vecinului!' Felix Tataru, Presedintele IAA, despre IAA Excellence Awards
Vineri, 28 Martie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Cu peste 700 de invitati la prima editie, Felix Tataru - Presedintele IAA Romania crede ca IAA Excellence Awards 2008 si-a atins obiectivul de a premia excelenta in comunicare, chiar daca oficialul este sigur ca mai sunt multi oameni care merita descoperiti si nominalizati.

 

Felix Tataru incheie cu „Traiasca capra vecinului”, probabil si esenta evenimentului care ar trebui sa treaca peste competitia in industrie pentru a-si desemna valorile.

 

 

AdPlayers: Cum a iesit prima editie IAA Excellence Awards?

Felix Tataru: Bine. Mai bine decat ma asteptam din multe puncte de vedere. Eu as imparti evenimentul in doua: Petrecerea si Premiile.

 

Cred ca Premiile au iesit mai bine decat Petrecerea. Noi aveam cumva conturata valoarea ca toti oamenii premiati reprezinta un model pentru industrie, prin tot ceea ce au reusit sa faca, si sa-si depaseasca sa-i zicem conditia de oameni obisnuiti. Din acest punct de vedere am fost foarte multumiti.

 

Din punct de vedere al petrecerii am cateva rezerve, hai sa le spunem de organizare: zgomot, sunetul nu s-a auzit foarte bine. Insa si aici cred ca este de inteles faptul ca locatia evenimentului a fost una aleasa pentru distractie – o discoteca.

 

Pe de alta parte lumea a venit cu chef de vorba si de socializare ceea ce ne spune ca industria noastra are nevoie de astfel de motive pentru a se reuni.

 

Cati oameni au fost la prima editie IAA Excelence Awards?

Au fost cereri de 700 de invitatii si mai stim ca au mai venit si oameni fara invitatii. Prin urmare cred ca numarul celor prezenti la eveniment a fost peste aceasta cifra. 

 

Au fost discutii legate de nominalizari si premii?

Au fost zeci de nominalizari. Noi functionam foarte bine ca echipa – ne respectam unii pe ceilalti si ne apreciem punctele de vedere. Pentru ca, spre exemplu, eu am propus o nominalizare, iar in discutiile din cadrul echipei IAA nu a fost acordat premiu. Am inteles si respectat punctul de vedere al colegilor intregii echipe care au desemnat castigatorii premiilor. Cu alte cuvinte nimeni nu si-a exercitat vreun drept de veto, in afara echipei.

 

Dupa 1 an de zile in care am facut mai multe proiecte pentru industrie am ajuns sa functionam astfel incat decizia pe care o luam sa aduca cu adevarat ceva bun industriei, trecand peste orgoliile fiecaruia. Consider ca este primul board al IAA care a depasit acest punct sensibil al competitiei dintre noi, si acesta cred ca este unul dintre motivele pentru care suntem nominalizati la titlul de cea mai buna organizatie IAA din lume.

 

Trecand prin mai multe proiecte pe care le-am facut impreuna, fiecare am dat din timpul nostru, timp pe care l-am folosit in interesul industriei si am reusit sa trecem peste rivalitati incercand sa recunoastem, cred eu, cu adevarat valoarea. Asa cred ca am trecut si peste teama legata de ce vor comenta unii sau altii, pentru ca au existat si asemenea momente.

 

Discutia Premiilor de Excelenta IAA am pus-o pe masa pentru prima data acum 6 luni. Am avut rezerve intre noi, iar la un moment dat chiar am crezut ca acest proiect nu va avea loc. Pana la urma am reusit sa trecem peste moment si ne-am convins unii pe altii ca IAA Excelence Awards merita si trebuie sa existe, si ca piata romaneasca are nevoie de asa ceva. Trebuia sa reusim sa spunem cumva unor oameni deosebiti „Bravo. Omul asta chiar merita un astfel de premiu”.

 

Care este zona in care ati mai fi vazut nominalizari si premii si n-ati vazut-o la aceasta editie?

Asa cum am mai spus-o, cred ca premiile sunt cateva exempole de excelenta. Mai exista cu siguranta oameni pe care poate inca nu ii stim, sau nu au fost inca nominalizati. Editia din acest an este insa un bun inceput sa ii gasim pe cat mai multi. Primul eveniment este intotdeauna unul de intelegere a regulilor jocului, iar acest lucru se invata de obicei in primele 2-3 editii.

 

Nominalizarile sunt venite din partea membrilor iAA, pentru ca doar asa cred ca putem afla unde este excelenta in industrie. Am vorbit, ne-am sfatuit, am incercat sa intelegem fiecare nominalizare, dar este un lucru cert ca nu le stim inca toate. Cred ca este nevoie de timp si de o buna intelegere pentru a aprecia valorile intradevar deosebite ale industriei.

 

Ceea ce ne-am propus la prima editie a fost doar sa fim siguri ca cele 14 persoane premiate sunt de exceptie. Sunt sigur ca mai sunt si altele care meritau nominalizate pe langa zecile de propuneri pe care le-am avut in acest an, dar cred ca in timp industria le va scoate pe cat mai multe la lumina.

 

Ar mai fi ceva de adaugat?

Da. Traiasca capra vecinului!

 

 

 

 

 


PUBLICITATE: