Tempo Advertising trece Orangina de la comunicarea de produs la cea de brand
Marti, 06 Septembrie 2005

( AdPlayers.ro ) La 3 luni dupa lansarea in Romania, Orangina isi schimba platforma de comunicare si trece in aceasta perioada de la comunicarea de produs la cea de brand. Dupa ce s-a lansat pe piata bauturilor racoritoare, pozitionandu-se ca o bautura super premium, bautura racoritoare are acum o noua abordare concentrata pe sustinerea sloganului "Shake it your way!".

Tempo Advertising trece Orangina de la comunicarea de produs la cea de brand

Noua campanie de imagine Orangina consta intr-o serie de 2 spoturi  care ilustreaza sloganul brandului - "Shake it your way". Produsa in Franta de compania-mama pentru Orangina, campania a fost adaptata de Tempo Advertising. Campania de media este semnata de divizia de media a agentiei Tempo si care s-a ocupat atat de planificarea de media (media planning), cat si de cumparare (media buying).

Campania Orangina se va derula in diferite etape, pana la sfarsitul anului. Posturile de televiziune pe care poate fi urmarita sunt Pro TV, Pro Cinema, Acasa, Realitatea, Discovery. Campania este sustinuta in print, prin machete de presa si advertoriale, publicitate exterioara (outdoor) si de asemenea prin proiecte tactice de BTL si PR . Orangina vizeaza publicatii cu tiraj mare al caror target este in concordanta cu targetul ei: un consumator tanar stilat, in ton cu noul, sofisticati, plini de viata, tineri adulti receptivi la nou.

Odata cu aceasta campanie Orangina a trecut de la comunicarea de produs, la cea de-a doua faza - la comunicarea de brand. In prima faza ce a urmat lansarii, Orangina a pus accentul pe principalele caracteristici - bautura racoritoare cu un continut bogat in suc si pulpa de portocala usor carbonatata, si aport scazut de zahar.  Potrivit oficililor sai, Orangina pune acum accentul pe comunicarea emotionala, incercand sa creeze o noua atitudine si sa rezoneze cu stilul de viata activ si dinamic al consumatorului. Trecerea la aceasta noua faza a comunicarii se bazeaza pe cercetarile efectuate anterior, care indica, spun ei,  receptivitatea consumatorului nu numai fata de calitatea produsului Orangina, ci si  fata de beneficiul de imagine pe care il creeaza.

Tempo Advertising trece Orangina de la comunicarea de produs la cea de brand

Irit Mazor, Business Development Vice-President pentru Orangina in Romania.

"Orangina a fost apreciata de publicul din Romania si a reusit sa devina in scurt timp bautura racoritoare preferata a persoanelor cu un  stil  de viata modern si sanatos, orientate catre produsele naturale" afirma Irit Mazor, Business Development Vice-President pentru Orangina in Romania. "Consumatorul roman manifesta din ce in ce mai deschis aceasta preferinta si mai mult decat atat, iubeste brandurile care creeaza trenduri. Acesta este motivul pentru care am decis sa trecem la o etapa superioara in comunicarea Orangina, punand accentul mai mult pe brand si pe legatura emotionala dintre acesta si consumator." sustine Mazor.

Reprezentantii Carlsrom Beverages, distribuitorul marcii, anunta ca dupa numai doua luni de la lansarea oficiala in Romania, Orangina a vandut peste 2 milioane de sticle, in toate cele trei forme de ambalaj in care bautura racoritoare este comercializata pe piata romaneasca: sticla "Bulby" de 0,25 si 0.5 litri, si PET de 2 litri. Bautura este produsa intr-un numar de 25 de fabrici de pe intreg cuprinsul globului.  In lume se consuma anual 300 milioane de litri de Orangina, 85% din volumul anual de vanzari al marcii fiind imbuteliat in ambalajul "Bulby Bottle" ( Irina Toma, Iulian Toma ) .


PUBLICITATE: