Teatrul Grivita 53 a vandut 215 caramizi ,,ctitor” la Camera Deputatilor. Continua demersul in Senat.
Vineri, 11 Iunie 2021
 

Teatrul Grivita 53, la Camera Deputatilor. 

AdPlayers. info

Dupa 3 zile de maraton la Camera Deputatilor, Teatrul Grivita 53 a vandut 215 caramizi ,,ctitor, reusind sa stranga 56.975 de lei (aproximativ 11.600 de euro). Tabara cu caramizi se muta saptamana viitoare la Senat, ocazie cu care senatorii pot achizitiona caramizi atat pentru propria persoana, cat si pentru copii sau alti membri al familiei.

O caramida Grivita 53 are valoarea de 53 Euro (sau 265 lei) si poate fi achizitionata atat cu cardul, cat si cash. Caramizile ctitor Grivita 53 vor fi expuse la intrarea principala A1, in holul central de la Senat timp de 3 zile, in perioada 14-16 iunie, intre intervalul orar 11-18.

“Prezenta noastra in Parlament este o invitatie. A fi sau a nu fi ctitor Grivita 53 este o alegere care vorbeste despre tine ca om, nu despre tine ca politician. Demersul nostru este valoros tocmai pentru ca este independent, se naste prin efortul comunitatii si nu se inclina politic”, spune Chris Simion – Mercurian, initiatoarea proiectului.

Initiativa Grivita 53 de a construi de la zero primul teatru privat dupa 75 de ani, a reusit sa starneasca un imens val de interes in Parlamentul Romaniei. Demnitarii au fost miscati de demersul binecunoscutei regizoare Chris Simion – Mercurian si au ales sa devina ctitorii acestui edificiu cultural unic.   

Printre cei care au devenit ctitori dupa ce au achizitionat caramida Grivita 53 se afla Florin Citu, Ludovic Orban, Dan Barna, Iulian Bulai, George Tuta, Stefan Musoiu, Simonis Alfred Robert, Silviu Macovei, Alexandra Presura, Anca Dragu, Nicoleta Pauliuc. Campania “Vindem caramizi. Construim un teatru.” i-a sensibilizat si pe unii functionari care, desi nu dispun de aceleasi salarii precum cele ale demnitarilor, au ales sa puna o caramida la constructia acestui teatru.

“In 2016 am vandut casa bunicii mele si cu banii castigati am cumparat terenul din Calea Grivitei nr. 53, locul pe care urmeaza sa construim teatrul. In 2017 am demarat campania de strangere de fonduri si am participat la cea mai importanta competititie de arhitectura sustenabila din Europa, la Marsilia. A fost prima data cand Romania a urcat pe podium in acest concurs. Au fost 5.085 de proiecte participante si doar 7 castigatori, iar Grivita 53 s-a aflat printre ei obtinand «Acknowledgement Prize».” spune Chris Simion – Mercurian.

,,In 2018 am aflat ca am cancer, am pus proiectul pe hold, am schimbat prioritatile si m-am concentrat pe vindecare. In 2019 am revenit si am continuat demersul. In 2020 a urmat al doilea an de pauza din cauza pandemiei. In 2021 mi-am propus sa strangem suma necesara inceperii santierului. Pana in prezent am strans 380.000 Euro, plus 75.000 Euro care urmeaza sa intre in contul proiectului din partea a doua multinationale. Am 23 de ani de cand fac teatru independent si mai bine decat mine nu stiu cine poate vorbi despre necesitatea acestei initiative. Unii construiesc ziduri care ne separa. Noi construim ziduri care ne unesc!”.

Acest demers este sustinut de numeroase personalitati care au facut sau fac performanta in domeniul lor de activitate, printre care ii amintim pe violonistul Alexandru Tomescu, muzicianul A.G.Weinberger, olimpicii Mihai Covaliu, Ivan Patzaichin, Valeria Racila van Groningen, alpinistul Alex Gavan, medicul Cristina Berteanu, criticul Marina Constantinescu, scriitorii Pascal Bruckner, Eric Emmanuel Schmitt, Mihai Sora, Nora Iuga, Matei Visniec, scenografele Maria Miu si Iuliana Vilsan, pictorii Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Dumitru Gorzo, regizorii de film Corneliu Porumboiu si Cristian Mungiu, producatoarele Ada Solomon si Miruna Berescu, precum si actorii ctitori Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, Marian Ralea, Rodica Mandache, George Ivascu, Medeea Marinescu, Ilona Brezoianu, Ada Milea si multi altii.

Detalii despre proiect, pe www.grivita53.ro

Mai mult in Educatie, Entertainment, Media,


PUBLICITATE: