TV K Lumea se muta la parintii PrimaTV, KissFM si MagicFM
Miercuri, 06 Septembrie 2006

TV K Lumea se muta la parintii PrimaTV, KissFM si MagicFM

(AdPlayers.ro, Irina Toma, irina.toma@adplayers.ro )

“Suntem nerabdatori sa consolidam pozitia de lider de piata a postului TV K Lumea si sa atragem telespectatorii prin programe inovatoare, interesante pentru publicul tânar, axate în special pe muzica româneasca actuala“, a spus spune Christoph Buerge (foto), Chief Operating Officer al operatiunilor SBS pentru televiziune si radio din România.

TV K Lumea se muta la parintii PrimaTV, KissFM si MagicFMCompania Amerom Television, detinuta în proportie de 100% de catre SBS în Romania, a finalizat achizitia postului TV K Lumea, se arata într-un comunicat al trustului de media SBS Broadcasting Sŕrl, remis AdPlayers si AdPlayers.ro.

TV K Lumea a fost lansat în 1999 ca primul post TV muzical din România care difuza muzica din repertoriul românesc. SBS are operatiuni în câteva tari din Sud-Estul Europei. În Romania SBS detine Prima TV si reteaua de radio Kiss FM, lider al pietei, potrivit oficialilor SBS, precum si reteaua Magic FM.

"Liderul pe target 15-24 ani, urban"

Potrvit sursei, difuzând muzica actuala de succes, româneasca si internationala, TV K Lumea este liderul de audienta în targetul de audienta cu vârsta cuprinsa între 15-24 de ani, urban. Termenii achizitiei sunt confidentiali, precizeaza sursa citata.

TV K Lumea se muta la parintii PrimaTV, KissFM si MagicFM"Suntem încântati sa achizitionam cel mai popular post TV de muzica din România”, a afirmat Patrick Tillieux, Chief Operating Officer, care în prezent ocupa si functia de C.E.O al SBS. “Vom dezvolta acest post de televiziune bazându-ne pe experienta acumulata în tarile nordice, unde posturile de televiziune The Voice TV au un real success”, a mai spus oficialul.

Patrick Tillieux mai sustine ca integrarea postului alaturi de Kiss FM, va permite obtinerea unor sinergii operationale substantiale si  a unei platforme multi-media. “Aceasta investitie subliniaza angajamentul nostru de a creste afacerea din România si de a identifica noi oportunitati de afaceri în zona“, conchide oficialul grupului de la Luxemburg.

AdPlayersFile SBS Broadcasting Group

Potrivit trustului, SBS Broadcasting Group (www.sbsbroadcasting.com) este unul dintre cele mai mari grupuri de media dîn Europa, detinând posturi de televiziune comerciale,  posturi radio si publicatii în Europa de Vest, Centrala si de Est.

În prezent, SBS are operatiuni în Belgia (Flandra), Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, România, Suedia si Marea Britanie. SBS este controlat de catre doua fonduri de investitii, Permira si KKR. Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) din Olanda este de asemenea actionar la SBS, cu 20% .

În Bulgaria SBS detine Radio Vitosha si reteaua Radio Vesselina, precum si posturile Radio Atlantik, Radio Ritmo si Vesselina TV. SBS detine de asemenea liderul de piata Lampsi FM din Atena, Grecia si canalele de televiziune The Voice TV, în Danemarca, Norvegia, Suedia si Finlanda, posturi care se bucura de o mare popularitate în zona.


PUBLICITATE: