Singurul festival dedicat saunelor din Romania. Sauna Fest, Therme Bucuresti, pana pe 20 octombrie.
Marti, 08 Octombrie 2019

 

Credit: Therme Bucuresti 

Timp de 17 zile, in perioada 4 – 20 octombrie, peste 30 de maestri Aufguss cunoscuti la nivel international se vor reuni in cadrul cei mai grandioase editii Sauna Fest de pana acum, pentru a sustine un program intens de activitati si show-uri senzoriale.

AdPlayers.info

Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare, wellness si entertainment, construit greenfield, din Europa, anunta singurul festival dedicat saunelor din Romania - Sauna Fest, anunta responsabilii de relatii publice si comunicare.

Potrivit informarii, timp de 17 zile, in perioada 4 – 20 octombrie, peste 30 de maestri Aufguss cunoscuti la nivel international se vor reuni in cadrul cei mai grandioase editii Sauna Fest de pana acum, pentru a sustine un program intens de activitati si show-uri senzoriale. Dupa o vara cu mai multe festivaluri si evenimente muzicale ca niciodata, Therme Bucuresti asteapta pasionatii de festivaluri la cel mai relaxant festival al toamnei, cu cel mai bun line-up pentru minte si trup de pana acum.

A 3-a editie Sauna Fest, cea mai ampla de pana acum, se va intinde pe o perioada de 17 zile si va reuni maestri Aufguss renumiti la nivel international, printre care: Lukasz Dluzniewski (Polonia), Lisa Christensen (Hawaii, SUA), Ivan Als (Danemarca), echipa Erding din Germania, Marussia Pulver (Elvetia), Frank Verhamme (Germania), echipa AufgussRoots, Izabela Zoladz – Polonia si Robert Heinevetter & Manuel Muller (Germania), alaturi de echipa de 13 Maestri Aufguss de la Therme Bucuresti, care va avea o serie de momente speciale, atat individual, cat si in echipa.


Sauna Fest se desfasoara in Elysium, zona de wellness din cadrul Therme Bucuresti cu saune tematice, piscina interioara panoramica cu zinc si seleniu, restaurant  thailandez à la carte, cabine de masaj, terasa si spatii de relaxare. Cele 6 saune, fiecare cu tematica proprie (Bavaria, Alhambra, Provence, Holywood, Amazon, Himalaya) si temperaturi cuprinse intre 45 si 90 de grade Celsius, devin scena pe care vor performa Aufguss Meister-ii, ce promit experiente senzoriale si show-uri unice.

Ritualul Aufguss este creat de un Maestru care foloseste bulgari de gheata si combinatii de uleiuri esentiale naturale pentru a crea aburi. Prin miscarile ritmice ale prosopului, steagului sau evantaiului, Maestrul directioneaza aburul catre participantii la sauna, creand astfel o experienta senzoriala terapeutica.

Ritualul de a face sauna isi are originile in Antichitate, iar cel mai raspandit model este cel al saunei finlandeze, cu o vechime de peste 2000 de ani.

Beneficiile saunei asupra sanatatii au fost indelung studiate si dovedite. Printre acestea se numara relaxarea musculara intensa, avand ca efect calmarea durerilor musculare, dar si articulare, eliberarea de stres, imbunatatirea calitatii somnului si imbunatatirea performantelor cardiovasculare. Cercetarile medicale arata ca ritmul cardiac creste in timpul sedintelor intensive de sauna si coboara sub normal in faza de racorire. Astfel, sauna regulata antreneaza muschii inimii si imbunatateste ritmul cardiac.

Programul Sauna Fest 2019 include peste 500 de activitati unice, pe durata celor 17 zile de festival, toate incluse in tariful de acces. Programul complet si descrierea activitatilor sunt disponibile pe therme.ro.

 

 

Incepand cu 4 octombrie, Therme Bucuresti a lansat si noul program de activitati pentru sezonul rece. Acesta va fi valabil pana in luna mai 2020 si cuprinde peste 30 de activitati si terapii in fiecare zi, de la sesiuni Aufguss si peeling, la programe de aqua gym, aqua fitness, core workout, yoga si pilates.

Trei ani de leadership in wellness si relaxare

Lansat in anul 2016, Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 mp, cu o suprafata indoor de 35000 mp, gazduind cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 800.000 de plante, dintre care peste 1.600 de palmieri.

In 2018, Therme Bucuresti a obtinut certificatul LEED Platinum, devenind primul LEED New Construction din Romania cu aceasta distinctie, in cadrul celui mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor verzi din lume.

In primavara acestui an, Therme Bucuresti a obtinut certificarea EuropeSpa Thermal Spa, una dintre cele mai prestigioase forme de recunoastere din industrie. Sistemul de certificare este cunoscut drept cel mai exigent din lume, in zonele de activare specifice Medical Spa si Wellness, si a avut in vedere o serie larga de criterii referitoare la zona de servicii, siguranta, igiena si infrastructura de wellness.

Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, avand o suprafata totala acoperita de 37.000 mp si o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul gazduieste cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 1.600 de palmieri si  800.000 plante. Proiectul exceleaza prin magnitudine, unicitate si o serie de puncte forte: este cel mai mare centru de recreere si wellness din Europa, cu servicii si ambianta de lux la preturi accesibile, cu cele mai inalte standarde din punct de vedere arhitectural, tehnic, sanatate si relaxare din lume, construit de la zero. Odata cu deschiderea Therme Bucuresti, capitala Romaniei a devenit cel mai mare oras termal din Europa, alaturi de prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.


PUBLICITATE: