Sibiul gazduieste a treia conferinta nationala despre accidentul vascular cerebral
Joi, 24 Mai 2018
 

Credit: ARCIS EDU / Fabrica de PR

In cadrul evenimentului se va dezbate subiectul AVC 360°  Practica multidisciplinara centrata pe pacient

adplayers.info

Dupa conferintele de la Craiova si Constanta pe tema accidentului vascular cerebral, primul program multidisciplinar din Romania va ajunge si la Sibiu. Pe 25 mai, la Hotel Ramada din Sibiu, incepand cu ora 14:00, medici cu diverse specializari si profesionisti implicati in managementul pacientului cu AVC se vor reuni pentru a a discuta despre "AVC 360° - Practica multidisciplinara centrata pe pacient". 

Tema celei de-a treia conferinte stiintifice din programul „AVC 360° - Calatoria Pacientului” propune un dialog axat pe subiecte precum: modalitatile de colaborare intre specialitatile medicale aflate in legatura cu aceasta patologie, particularitatile de interventie in faza acuta si in perioada de recuperare a pacientului, posibilitatile de profilaxie primara, secundara sau tertiara interdisciplinara si, nu in ultimul rand, colaborarea interdisciplinara, in prezent neexistand un protocol de lucru in Romania. 

Evenimentul va aborda, de asemenea, practica medicala din perspectiva conceptului de „centrare pe pacient”.

„Aceasta paradigma presupune cunoasterea nevoilor reale, atat ale medicului, cat si ale pacientului. Cei doi sunt pe aceeasi parte a baricadei in lupta contra bolii - ambii au nevoie de ascultare, respect, empatie si compasiune. Locul central acordat pacientului se refera la faptul ca cei doi actioneaza ca parteneri egali, ambii corect informati, in cadrul procesului de luare a deciziilor. Acest model e diferit de tiparul paternalist traditional, in care medicul decidea, iar pacientul urma pasiv, intr-o masura mai mare sau mai mica, instructiunile date”, mentioneaza dr. Adelaida Marinescu, presedinte ARCIS EDU si initiatoarea primului proiect cu caracter national despre accidental vascular in Romania.

Implicatiile acestui program sunt cu atat mai importante cu cat in Romania nu exista informatii statistice despre numarul pacientilor si consecintele provocate de aceasta boala care, la nivel mondial, este principala cauza de dizabilitate si chiar deces. Se poate intampla oricui, la orice varsta, si afecteaza pe toata lumea: supravietuitori, familie si prieteni, piata muncii si comunitati intregi.

Programul „AVC 360° - Calatoria Pacientului” este dezvoltat prin parteneriatul stiintific cu societatile medicale implicate in gestionarea pacientului cu AVC, printre care Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Reabilitare Medicala, Societatea Romana de Geriatrie si Gerontologie, Societatea Romana de Neurochirurgie, Asociatia Inomedica, Asociatia Romana de Psihologie Clinica si Clinica de Neurologie Neuroaxis.

Asociatia Romana de Comunicare in Sanatate (ARCIS EDU) este o organizatie nonguvernamentala, non-profit. Sub motto-ul „Pentru vindecare. Pentru viata!” asociatia creeaza si dezvolta proiecte, programe, evenimente, cursuri etc care sa ajute si sa promoveze o mai buna colaborare si comunicare in sistemul medical si intre medici si pacienti. „AVC 360° - Calatoria Pacientului” este primul dintr-o serie de evenimente care au ca scop crearea unor campanii de informare si constientizare despre diverse patologii, modalitati corecte de diagnostic, despre mituri de specialitate si alte aspecte din domeniul medical.

Mai mult in Eveniment, CSR, Responsabilitate Sociala 


PUBLICITATE: