Romtelecom vrea lider pe internet de banda larga
Marti, 18 Octombrie 2005

( AdPlayers.ro ) “Si in 2006 vom aplica o strategie adaptata prin pret pietei rezidentiale.” a dezvaluit astazi Pieter Bakker, Director Executiv Comercial al Romtelecom strategia companiei privind internetul de banda larga, la International Broadband Communications Conference, eveniment ce se desfasoara in aceste zile la Bucuresti.

„In primavara acestui am lansat primul produs bazat pe tehnologia ADSL, ADSL Express, la pretul de 79 euro pe luna. Am introdus in vara un nou produs, ClickNet Express, la 35 euro pe luna si vom lansa luna urmatoare un altul la aproximativ 20 euro pe luna. Preturile se micsoreaza, iar aceste produse devin accesibile pentru un numar tot mai mare de oameni” a mai declarat Bakker.

Pieter Bakker a aratat ca pentru anul 2006 Romtelecom isi propune sa atinga un numar de 100 000 clienti pentru serviciile de tip broadband si sa aiba disponibile 900 000 linii cu acoperire ADSL. De asemenea, pana la sfarsitul anului 2005 se vor extinde zonele in care sunt disponibile serviciile de acces Internet pe baza tehnologiei ADSL.

Dupa cum sustin reprezentantii sai, Romtelecom isi propune sa devina lider pe piata de broadband din Romania. Potrivit companiei, extinderea Internetului de banda larga depinde si de puterea de cumparare a populatiei, Romtelecom urmand o strategie de reducere a preturilor si de mentinere a calitatii serviciilor oferite.

Compania a lansat, in luna aprilie 2005, ADSL Express, un produs de acces la Internet de banda larga destinat companiilor, initial cu o viteza de descarcare de 1Mbps, ulterior viteza fiind dublata. In luna iulie Romtelecom a oferit clientilor persoane fizice Clicknet Express, bazat pe tehnologia ADSL, cu o viteza de descarcare de 1 Mbps, iar pana la sfarsitul anului, oficialii companiei sustin ca va fi lansat ClickNet Express cu viteza de descarcare de 512 Kbps.

Strategia agresiva a Romtelecom pe internet a continuat cu introducerea, in luna august, a unei oferte prin care cei care se aboneaza la unul dintre produsele de acces Internet prin ADSL beneficiaza de oferta promotionala constand in taxa de instalare zero si abonament gratuit in prima luna; de asemenea, nu se percepe chirie pentru modemul Basic, iar cea pentru modemul Advanced este redusa cu 50%.

( Iulian Toma )


PUBLICITATE: