Romanian Design Week Bucuresti devine centrul industriei creative romanesti, cu expozitii, instalatii si activari in tot orasul
Vineri, 11 Iunie 2021
 

Credit. Romanian Design Week Bucuresti 

Editia de anul acesta a celui mai mare festival creativ din Romania se desfasoara pana in 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic si in spatiile partenere din Bucuresti.

AdPlayers.info

Romanian Design Week Bucuresti devine centrul industriei creative romanesti, care abunda in expozitii, instalatii si activari in tot orasul

Ca in fiecare an, in aceasta perioada, Bucurestiul devine centrul industriei creative romanesti, care abunda in expozitii, instalatii si activari in tot orasul. Editia de anul acesta a celui mai mare festival creativ din Romania se desfasoara pana in 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic si in spatiile partenere din Bucuresti. Reunite sub tema #Together, expozitiile si instalatiile pregatite de organizatori sunt destinatia ideala pentru o dupa-amiaza relaxanta in oras. Si da, o parte dintre acestea se intampla in aer liber.

Cu o paleta atat de larga de optiuni la dispozitie, editia de anul acesta isi propune sa aduca in lumina complexitatea si diversitatea proiectelor semnate de creativii romani, precum si sa celebreze colaborarea si dialogul dintre discipline.

Un trend major, observat anul acesta, este colaborarea dintre branduri si artisti locali consacrati, care aduc in prim plan importanta unei viziuni orientate spre viitor si ofera astfel o noua perspectiva asupra spatiului public, dupa cum afirma organizatorii festivalului. Din aceasta categorie, va invitam sa descoperiti ce ne-a impresionat la  Romanian Design Week:

IQOS World – Network of emotions by Adrian Damian

Atractia principala a festivalului Romanian Design Week este, fara doar si poate, IQOS World –  Network of Emotions, o instalatie imersiva realizata in colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanti scenografi contemporani. Instalatia poate fi vizitata pana in 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti, in strada Baiculesti nr. 29.

Adrian Damian este un creator de experiente multisenzoriale, care utilizeaza tehnologia drept mijloc de exprimare artistica. Acesta a semnat peste 60 de scenografii in teatre renumite din Romania si strainatate, in tari precum Polonia, Finlanda, Kazahstan sau Germania.

IQOS World – Network of Emotions creeaza un spatiu al conexiunii, in care emotiile sunt transpuse in culoare si sunet. In realizarea acesteia, scenograful Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de varste diferite si din modul in care acestia comunica in interiorul sistemului vegetal, foarte asemanator unei comunitati umane, in care legaturile sunt nevazute, dar profunde.

 „Impreuna, suntem mai mult decat vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevazute. Acolo unde emotiile ni se intrepatrund, se dezvaluie adevarata noastra natura. Acesti copaci si dinamica relatiilor lor ne invata cine suntem cu adevarat, ne arata urmele emotiilor noastre si cat de conectati suntem unii cu ceilalti. Mai avem multe de invatat de la ei.”, a spus scenograful Adrian Damian.

Art for Air – picturi murale impresionante, realizate de artistul Obie Platon

Un alt proiect dezvoltat de IQOS in cadrul acestei editii a festivalului, la initiativa Romanian Design Week, este muralul Art for Air, realizat in colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din Romania. In cadrul acestui proiect, artistul a creat, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat in centrul Bucurestiului, care poate fi admirat in strada Matei Millo nr. 9.

Pe langa acest mural, Obie Platon a creat si o instalatie impresionanta la RDW Design House, in Bulevardul Aviatorilor nr. 8A. O adevarata explozie de culoare executata in mod inedit, pe o roata de mari dimensiuni cu ajutorul acelorasi vopseluri care purifica aerul.

Accesul la instalatia IQOS World – Network of Emotions si in RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu varsta peste 18 ani.

RDW x Urban Monkey.

Bicicleta este intotdeauna alegerea perfecta atunci cand vrem sa ne demonstram grija pentru o viata mai buna. Insa la fel de importanta ca alegerea utilizarii ei este garantia ca exista spatii in care aceasta poate fi depozitata in conditii de siguranta.

Tocmai de aceea, Romanian Design Week si Urban Monkey au lansat, in luna aprilie, provocarea RDW x Urban Monkey, pentru a promova mersul pe bicicleta.

Acesta este primul pas dintr-un demers mai amplu care are ca scop amplificarea trendului de folosire a bicicletei in Bucuresti. Incurajarea mersului pe doua roti face parte din misiunea Urban Monkey de a face orasul un loc mai bun pentru locuitorii sai.  La fiecare sticla? vanduta?, 5 cent?i sunt direct?ionat?i ca?tre proiecte care cresc calitatea vietii.

Concursul a provocat designerii si arhitectii sa propuna rasteluri pentru biciclete, atractive, dar totodata functionale, ca o forma de incurajare pentru cei care aleg sa circule pe doua roti.

Vizitatorii care ajung cu bicicleta la Combinatul Fondului Plastic in perioada 4-13 iunie, atunci cand are loc festivalul Romanian Design Week, vor putea testa cele trei modele de rastel care vor fi integrate in curtea exterioara.

Mai multe informatii despre programul RDW 2021, pe www.romaniandesignweek.ro  

Mai mult in Entertainment, Responsabilitate Sociala, CSR, Media,


PUBLICITATE: