Premiul de 15.000 de euro al competitiei Imagine Dumbrava Vlasiei merge la "Gradina cu Camere"
Marti, 15 Mai 2018
 

Peste 13.000 de voturi ale publicului s-au inregistrat in acest concurs, iar castigatorul a avut de 3 ori mai multe voturi decat urmatorul clasat

adplayers.info

Proiectul "Gradina cu Camere" a castigat marele premiu in valoare de 15.000 de euro al concursului  Imagine Dumbrava Vlasiei si urmeaza a fi implementat in cadrul complexului rezidential, anunta responsabilii de comunicare ai competitiei.

Lansat la inceputul acestui an, concursul de arhitectura Imagine Dumbrava Vlasiei a strans in jurul sau oameni pasionati de frumos, care cred intr-o viziune sanatoasa si moderna asupra arhitecturii, tineri cu multe idei originale, dar si o comunitate de specialisti dornici sa sustina tanara generatie de arhitecti din Romania.

O premiera pentru piata din tara noastra, competitia a fost inca de la inceput primita cu entuziasm de multi tineri arhitecti, astfel ca nu mai putin de 83 de proiecte au fost inscrise in competitie. Iar castigatorul concursului Imagine Dumbrava Vlasiei, desemnat pe baza voturilor juriului, dar si ale publicului, este proiectul „Gradina cu Camere”, care il are drept autor principal pe Cosmin Georgescu si co-autori pe Alexandru Cristian Besliu, Laura Cristea, Cosmin Galatianu, Horia Munteanu.

 „Ne bucura faptul ca am avut ocazia sa descoperim in cadrul acestei competitii multe proiecte foarte bune si un castigator care ne-a convins nu numai cu ideea si viziunea despre arhitectura, ci si cu modelul de echipa care sta in spatele sau” spune Horia Balan, Project Director Dumbrava Vlasiei si unul dintre cei patru membri ai juriului.

„E ca atunci cand vrei sa faci o investitie: conteaza ideea, dar si oamenii din spatele acesteia, care sa o poata implementa cu succes. In acest concurs unic la noi am vazut idei minunate, foarte diferite intre ele, in mod evident special concepute pentru Dumbrava Vlasiei si le multumim tuturor celor care s-au inscris. Au fost multi tineri specialisti talentati – semn ca meseria aceasta e pe maini bune – si ne dorim sa ii facem cunoscuti pe toti in cadrul unui eveniment special pe care il vom organiza pe 22 mai”, a mai spus Balan.

Proiectul „Gradina cu Camere” a primit de 3 ori mai multe voturi decat urmatorul clasat, respectiv 4.582 de voturi. In total, proiectele finaliste intrate in ultima etapa a concursului au inregistrat mai bine de 13.000 de voturi ale publicului.


„Situatia unui concurs de arhitectura pentru o locuinta individuala este usor atipica raportata la alte competitii de acest fel din cadrul profesiei unde, de cele mai multe ori, un concurs se adreseaza unei teme mari, publice, unei functiuni importante in oras. Pusi in situatia de a gandi o casa, atat in lipsa oricaror date legate de cel care o va locui, cat si in lipsa unei vecinatati imediate construite am hotarat destul de repede sa lucram si sa pastram, ca preexistenta si precedenta, locul gol, gradina” spune echipa autoare despre proiectul care le-a adus marele premi al competitiei Imagine Dumbrava Vlasiei.  

„Proiectul nostru poarta numele „Gradina cu Camere” pentru ca gradina si camera reprezinta, in mod fundamental, componentele cheie ale locuirii la curte. Astfel, in situatia data, casa isi strange camerele laolalta eliberand doua circumstante ale pamantului pe care se aseaza: curtea de primire si incinta/gradina. Astfel, locuinta devine secventa intermediara intre cele doua si se raporteaza la propria-i logica interioara, o aglutinare densa de incaperi in proximitatea gradinii” conchid autorii.

Concursul Imagine Dumbrava Vlasiei in cifre:

•            83 de proiecte de arhitectura inscrise

•            180 de tineri arhitecti s-au inscris in concurs

•            Peste 13.000 de voturi din partea publicului in etapa finala

•            Voturi ale publicului pentru proiectele finaliste: Gradina cu Camere – 4.582 voturi; Casa De Sub Deal – 1.654 voturi; Casa Caje – 1.342 voturi; Casa ABA – 1.170 voturi; Alaturi si-mpreuna — 1164; Casa Fara timp – 936 voturi; Slide – 889 voturi; Livrid – 847 voturi; Villa 24 – 687 voturi

•            10 melodii au fost alese de ascultatorii Radio Guerrilla, care sa ii inspire pe concurenti in creionarea celor mai spectaculoase proiecte: Bubamara – Black Cat White Cat, Sting – Fragile, Etta James – At Last, Eva Cassidy – Songbird, Vasco Rossi – Come nelle favole, Zero 7 – Home, Depeche Mode – Home, Ziggy Marley – Family Time, Katie Melua – I Will Be There, Blue Man Group – I Fell Love

•            Marele premiu – 15.000 de euro si implementarea proiectului de casa

Dumbrava Vlasiei este un proiect unic pe piata rezidentiala din Romania. Localizat in nordul Bucurestiului, complexul rezidential Dumbrava Vlasiei se intinde pe aproximativ 90 de hectare si va cuprinde 5 sate distincte, conectate de un parc si inconjurate de o padure deasa de stejari. Locul a fost gandit ca o comunitate autonoma, privata, oferind locuitorilor sai toate conditiile pentru a duce un stil de viata sanatos si de inalta calitate, ce pune accentul pe tihna si agrement. In Dumbrava Vlasiei, importante birouri de arhitectura realizeaza proiecte spectaculoase, special concepute pentru acest complex, ce sprijina viziunea unei arhitecturi de exceptie.

Mai mult in Concurs, Eveniment, 

 


PUBLICITATE: