Platforma online fara publicitate, locul 5 in lume. 60 de milioane de USD finantare pentru Wikipedia.
Miercuri, 23 Martie 2016


Enoiu, Wales si Thiess, la conferinta McCann Thiess. 
foto:McCann PR

Romania are 420.000 de pagini pe Wikipedia si ocupa locul 25 in randul tarilor prezente pe cunoscuta platforma online, a declarata ieri Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, invitat in  cadrul conferintelor McCann Thiess.

adplayers. info

Romania are 420.000 de pagini pe Wikipedia si ocupa locul 25 in randul tarilor prezente pe cunoscuta platforma online, a declarat ieri Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, invitat la Bucuresti in  cadrul conferintelor McCann Thiess.

 “Vrem sa deschideti Wikipedia la fel cum deschideti facebook sau Twitter”, a mai spus Wales, adaugand ca platforma este la fel de interesata de noutatea informatiei publice.

Cu un buget de 60 Milioane de euro pe an, Wikipedia nu are publicitate si se bazeaza pe fonduri oarecum modeste dupa cum apreciaza fondatorul site-ului numarul 5 din intreaga lume.

Dupa 15 ani de activitate, Wales a subliniat latura caritabila a produsului, care ar trebui sa faca oamenii mai buni intr-o lume sub amenintari de tot felul. Finantarea platformei este facuta de donatori multi, dar mici, un lucru bun pentru independenta platformei online, dupa cum a apreciat fondatorul Wikipedia.

Prezent ieri la agentia fondata de Bogdan Enoiu, Jimmy Wales a avut in cursul zilei si o intalnire cu studentii de la Academia de Studii Economice si la un eveniment Grand Cinema & More, de la Baneasa Shopping City.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: