Ovidiu Florea de la Media Investment este Presedintele IAB România
Vineri, 24 Noiembrie 2006

(AdPlayers.ro , Iulian Toma )

Ovidiu Florea de la Media Investment este Presedintele IAB România

AdPlayersFoto / Vodanet: Consiliul Director IAB Romania

Jos: Cristi Parvan (Zenith Media), Val Voicu (AdEvolution), Sus: Ciprian Stavar ( New Media Agency), Doru Panaitescu (Arbomedia), Ana Maria Bogdan (Altex), Mihai Seceleanu (Internet Corp), Orlando Nicoara (MPI), Ovidiu Florea (Media Investment) .  (Oana Petroff de la Mindshare lipseste din foto)

Adunarea Generala IAB România s-a desfasurat ieri pe parcursul a cinci ore în care industria interactive si cea de publicitate au cazut pentru prima data de acord ca în sala s-au strâns toti aceia care, cel putin la nivel declarativ, vor sa puna umarul la biroul local al IAB România.

Sedinta prezidata initial de Presedintele IAA, Felix Tataru (GMP) si care l-a mai avut ca invitat si pe Victor Dobre – Director Executiv IAA, a validat ca membri IAB România toate companiile ce au formulat inclusiv în întâlnirea de ieri cereri de aderare la noua organizatie, dintre organizatiile care aveau reprezentanti în sala.

Ovidiu Florea - Presedintele IAB România

Alegerea Presedintelui IAB România a adus o lupta strânsa între voturile pentru Ovidiu Florea de la Media Investment si cele pentru Razvan Varabiescu, proaspat anuntat ca Director Executiv în echipa de conducere Media Direction.

Din 54 de voturi, din care 2 au fost anulate, Florea a fost ales Presedintele IAB România cu 27 de voturi, fata de cele 25 exprimate pentru Varabiescu. Instanta de validare si verificare a exprimarii corecte a voturilor a fost formata din Victor Dobre de la IAA si câte un reprezentant de la publicatiile Media & Advertising si AdPlayers.

Venit doar cu o zi înaintea sedintei IAB, anuntul oficial al Media Direction privind revenirea lui Varabiescu în echipa agentiei a fost poate si unul din motivele pentru care nu putini dintre cei prezenti în sala nu stiau înca, la începutul sedintei, pe cine reprezinta Razvan Varabiescu. Despre acesta din urma se stia doar ca a demisionat din agentia de media din grupul BBDO si ca atragerea sa în echipa de la Splendid Media ramasese doar potentiala.

Ovidiu Florea, Presedintele ales de Adunarea Generala a preluat ulterior de la Felix Tataru si conducerea primei Adunari Generale a biroului IAB România.

Consiliul Director

În Consiului Director IAB România, care include 9 membri inclusiv Presedintele, au fost alesi, din partea clientilor si agentiilor, Ana Maria Bogdan (Altex), Oana Petroff (Mindshare), Cristi Parvan (Zenith Media) si Ciprian Stavar ( New Media Agency), iar din partea regiilor/publisherilor online: Val Voicu (AdEvolution), Mihai Seceleanu (Internet Corp), Orlando Nicoara (MPI) si Doru Panaitescu (Arbomedia).

Competitia reprezentativitatii regiilor/publisherilor online în Consiliul Director IAB a adus si o egalitate de voturi, în urma careia 4 alesi au avut 23 de voturi. La o sesiune de vot urmatoare în adunarea generala în care au fost înregistrate si 4 voturi anulate, dintre celeramase valide au fost alesi doar 2 membri în Consiliul Director.

Vicepresedintele IAB România este Ciprian Stavar.

Vlad Stan de la Vodanet, a avut si inspirata idee de a surprinde imagini video de la anuntarea rezultatului alegerilor IAB România, cu care si-a testat si prima versiune de streaming video pe unul din site-urile din portofoliu:

http://blog.vodanet.ro/2006/11/24/alegerile-iab-romania-video/


PUBLICITATE: