New York Festivals, sau AdPrint?
Duminca, 13 Ianuarie 2008


(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Inscrerile in festivalurile de publicitate New York Festivals si AdPrint au intrat pe ultima suta de metri. Primul dintre ele, New York Festivals, are ca termen limita 14 ianuarie 2008, in timp ce AdPrint are ca termen limita 18 ianuarie 2008.

 

New York Festivals International Advertising Awards celebreaza cele mai bune si cele mai creative lucrari din advertising, din intreaga lume. In fiecare an festivalul de publicitate cauta cele mai inovative creatii in sectiunile TV/Cinema, Print, Design, Outdoor, Mix de Media, Radio, Colaterale, Interactive, Art & Craft sau Student, in cele peste  300 de categorii de concurs. Ceremonia de premiere are loc in perioada  21-23 Mai 2008. 

De cealalta parte a oceanului, in Romania, specializat in publicitatea din Print, festivalul AdPrint atrage anual lucrari apartinand echipelor de creatie europene. Organizat de Millenium Communications, AdPrint se desfasoara, si in acest an, la Brasov, in perioada 7 - 10 februarie 2008.

 

Chiar daca are loc in Romania, AdPrint se concentreaza pe piata europeana, apeland la parteneri media exclusiv cu o astfel de audienta internationala. Astfel, potrivit website-ului competitiei - adprint.ro, partenerii media ai festivalului sunt: AdForum (adforum.com), Campaign UK (brandrepublic.com), LaPublicidad (periodicopublicidad.com) – Spania, Luerzer’s Arhive (luerzersarchive.com) - Germania, Signcafe (signcafe.info) – Bulgaria. 
 

Dincolo de focusul european al competitiei, interesant ar fi de vazut ce agentii din Romania - un business deloc de neglijat al festivalului AdPrint - spera sa aiba sanse la un premiu in festivalul de la Brasov, si cine la New York Festivals. Ce agentii vor prefera competitia cu publicitatea internationala de la New York si cine va intra in cea europeana din Romania? Cu alte cuvinte: New York Festivals sau AdPrint?

Mai multe despre inscreri puteti gasi pe website-urile celor doua festivaluri de publicitate: newyorkfestivals.com si adprint.ro .


PUBLICITATE: