Ministrul Educatiei la examen. Subiect: recunoasterea specialistului in Relatii Publice
PR, ARRP
Vineri, 24 Octombrie 2014


Ministrul Educatiei la intalnirea consultativa ARRP “Relatiile publice intre studiile universitare si piata muncii”

( adplayers. info ) Vesti bune pentru oamenii din PR. La 25 de ani de la revolutia din Decembrie 1989, cand multe din activitatile din comunicare au ramas fara nume in nomenclatorul de meserii, Ministerul Educatiei si Guvernul dau semne sa treaca examenele recunoasterii acestor profesii: deocamdata doar cel de specialist in Relatiile Publice.
 
In cadrul intalnirii consultative “Relatiile publice intre studiile universitare si piata muncii”, oficiali si membri ai Asociatiei Romana de Relatii Publice (ARRP) s-au intalnit cu Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale, decani ai facultatilor de comunicare si relatii publice si sefi de departamente din astfel de facultati din Bucuresti si alte 10 orase din tara. 
 
Organizat la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti, evenimentul ARRP a lansat un parteneriat cu universitatile din sistemul national de invatamant superior din Romania care au programe de studii, de licenta si masterat, precum si cu institutiile organizatoare de doctorat in domeniul stiintelor comunicarii. 
 
“Propunem acest parteneriat pentru a promova profesia de specialist in relatii publice si a contribui la o mai buna racordare a invatamantului la cerintele pietei muncii”, a declarat Gabriel Paslaru, Presedintele ARRP.
 
“Invatamanul romanesc va fi cu atat mai eficient cu cat va anticipa si va raspunde mai bine necesitatilor economiei acestei tari,” a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale. “Salut noua initiativa a Asociatiei Romane de Relatii Publice care vine sa raspunda exact unui astfel de deziderat”.
 
Participantii la eveniment au discutat posibilitatile prin care institutiile de invatamant superior sa ajunga la o relatie si mai stransa atat cu firmele de comunicare, cat si cu departamentele de specialitate din cadrul institutiilor statului prin utilizarea in comun a unor resurse pe care universitatile le detin si care inca nu isi gasesc aplicare practica: lucrarile de licenta si de doctorat ce contin studii de caz importante pentru practicienii din domeniu.

Mai mult in PR

PUBLICITATE: