Matt Damon si Ben Affleck in primul trailer al filmului „The Last Duel”. Premiera, in 15 octombrie.
Vineri, 23 Iulie 2021


Credit. Youtube / „The Last Duel”. 

Studiourile 20th Century anunta lansarea trailerului pentru unul din cele mai asteptate filme, “The Last Duel”, o drama istorica regizata de vizionarul Ridley Scott, castigator a patru premii Oscar, avandu-i cap de afis pe Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer si Ben Affleck.

AdPlayers. info

Studiourile 20th Century anunta lansarea trailerului pentru unul din cele mai asteptate filme, “The Last Duel”, o drama istorica regizata de vizionarul Ridley Scott, castigator a patru premii Oscar, avandu-i cap de afis pe Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer si Ben Affleck, anunta comunicarea Forum Film.

Bazat pe un scenariu semnat de Nicole Holofcener, Ben Affleck si Matt Damon, filmul, inspirat din fapte reale, este o poveste captivanta despre tradare si razbunare, a carei actiune are loc in Franta secolului al XIV-lea. “The Last Duel” este distribuit de Forum Film Romania si are are premiera in cinematografe in data de 15 octombrie, 2021.

Noua productie istorica cu sanse sa fie nominalizata la Premiile Oscar este o drama captivanta a carei actiune e plasata in mijlocul Razboiului de 100 de ani, isi propune sa exploreze ubicuitatea puterii masculine alaturi de fragilitatea justitiei si puterea nebanuita a unei femei curajoase care se pune in slujba adevarului, mai presus de orice.

Bazat pe evenimente reale, filmul analizeaza ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimtit din Franta intre Jean de Carrouges si Jacques Le Gris, doi prieteni care devin aprigi rivali.

Carrouges e un cavaler respectat, reputat pentru curajul si priceperea pe campul de lupta. Le Gris este un nobil normand, faimos pentru inteligenta si elocventa sa. Sotia lui Carrouges, Marguerite, acuza ca a fost agresata de Le Gris, acuzatie pe acesta o neaga; ea insista sa faca publice detalii despre presupusa agresiune, ceea ce este un vazut ca un act extrem de curaj si, totodata, de sfidare, care ii pune viata in pericol. Asa se ajunge la duel, o solutie cruda care le pune tuturor viata in mainile Domnului.

In rolul lui Jean de Carrouges il regasim pe Matt Damon, iar Jacques Le Gris este Adam Driver. Jodie Comer joaca rolul lui Marguerite de Carrouge, iar Ben Affleck este contele Pierre d’Alençon.

Filmul “The Last Duel” este bazat pe cartea cu acelasi nume, semnata de Eric Jager, care descrie in detalii tulburatoare viata in Evul Mediu. In vremea cand eticheta, aspiratiile sociale si dreptatea erau conduse de coduri cavaleresti nescrise, consecintele sfidarii regulilor si institutiilor vremii – biserica, nobilimea, printul etc. – erau fatale. Iar pentru o femeie sa se razvrateasca, mai ales ca nu avea niciun sprijin in afara sotului ei, riscurile erau si mai mari.

 “Mi-a placut la nebunie sa lucrez cu Matt, iar faptul ca am putut lucra si cu el si cu Ben, atat ca actori, cat si ca scenaristi, a fost un bonus, mai ales alaturi de Nicole Holofcener. Stiam ca rezultatul va fi grozav”, spune regizorul filmului Ridley Scott. “Am fost fan al serialului Obsesia Evei si am asteptat cu nerabdare ocazia de a avea un rol potrivit pentru Jodie Comer. Felul in care o interpreteaza pe Marguerite o va consacra drept una dintre cele mai bune actrite ale generatiei sale”, mai spune regizorul.

“Acest film este un demers de a respune povestea unei femei curajoase de care multi oameni nu stiu. Am admirat curajul ei, indrazneala si hotararea absoluta si am simtit ca este o poveste care trebuie popularizata, o drama epica ce va captiva publicul si il va emotiona la fel cum s-a intamplat cu noi. Pe masura ce am explorat istoria, am descoperit atatea aspecte fascinante ale patriarhiei formale, codificate, specifice secolui al XIV-lea in Europea Occidentala si care, uimitor, inca sunt prezente in societatea contemporana, unele chiar neschimbate”, subliniaza Nicole Nicole Holofcener, Ben Affleck si Matt Damon.

“Am ales sa spunem povestea din perspectiva mai multor personaje pentru a putea examina mai profund ideea ca, desi mai multi oameni trec prin aceleasi experiente si fiecare le percepe diferit, adevarul e doar unul”, mai spun cei trei autori ai scenariului.

Trailerul este disponibil pe Youtube, la adresa https://youtu.be/MfKcQzEd68k

Mai mult in Entertainment, Media, Film, 

PUBLICITATE: