"Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisiva"
Marti, 29 Noiembrie 2005

( AdPlayers.ro ) Retea Scholz&Friends si-a intarit prezenta in Europa de Est. Incepind din noiembrie a.c.  reteaua este  reprezentata  la Bucuresti de un birou condus de Lucian Georgescu (38), unul din veteranii publicitatii romanesti  si fondatorul  atelierului de creatie si marketing cultural gav|balkanski. Noua GAV | Scholz & Friends Bucuresti face parte din grupul Scholz & Friends, condus la Berlin de Thomas Heilmann, presedintele retelei si consilierul pe imagine al recent alesei prime femei cancelar, Angela Merkel.

Scholz&Friends este singura retea owner-managed din Europa, avandu-si originile in Germania si sedii la Berlin si Hamburg. Peste 870 de oameni lucreaza in 19 tari situate de-a lungul continentului. La doi ani de la  management "buy out" care a evitat preluarea de catre WPP impreuna cu  restul grupului Cordiant, reteaua internationala isi continua dezvoltarea independenta.

Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisiva"Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisiva pentru intarirea pozitiei noastre in  Balcani si Europa de Sud Est", a declarat la Berlin Thomas Heilmann, Presedinte al grupului Scholz&Friends(Foto).

“Romania este a treia piata ca dimensiune din Europa de Est in ceea ce priveste volumul de publicitate, iar asta face din ea un punct cheie al expansiunii noastre” a declarat Ingmar Janson, Managing Director al Scholz&Friends International. “Lucian Georgescu este un creativ de top, ce a avut parte de un succes extraordinar atat pe posturile din multinationale, cat si ca antreprenor. El si agentia pe care o conduce reprezinta partenerii ideali pentru consolidarea prezentei Scholz&Friends in Europa de Est” conchide Janson.

Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisiva”Suntem foarte mandri ca ne-am alaturat retelei Scholz&Friends, partenerul potrivit la timpul potrivit.” a declarat Lucian Georgescu (foto). “Nu exista o alegere mai buna pentru noi decat sa fim impreuna cu noul tigru al publicitatii europene. Am gasit aici spiritul inceputurilor, lipsa barierelor si provocarea pasilor pe un teritoriu necunoscut, al libertatii, bucuriei si creativitatii. Pe scurt, chemarea de a creste impreuna” a mai spus Georgescu. “Sunt convins ca in viitorul apropiat Scholz&Friends va deveni cea mai importanta retea de agentii din Europa, iar noi vom contribui la succesul sau global” incheie el.

Prin infiintarea biroului din Romania, Scholz&Friends isi continua extinderea sistematica in Europa, anul trecut fiind deschise reprezentantele din Paris si Stockholm. Noua GAV | Scholz&Friends Bucuresti este o agentie de publicitate full service, perfect operationala, dupa cum spun reprezentantii sai. Alaturi de Georgescu, in pozitii de management ale reprezentantei din Romania mai sunt Daniel Micu (36), Managing Partner si professor of marketing la Programul MBA Romano-Canadian si Marius Rosu (27), pictor, absolvent al Facultatii de Arte Plastice din Cluj.

Lucian Georgescu a fondat gav|balkanski in 2003, initial ca un atelier de marketing cultural, astazi o agentie de publicitate care numara printre clienti  Autorom - Daimler Chrysler, Unilever, Raiffeisen Bank,  Lindab, Raiffeisen Leasing si grupul AB Plus.

Nike, "Statement", Scholz&Friends Stockholm

Lucian Georgescu si agentia din Romania reprezinta pentru Scholz & Friends o miscare strategica decisivaIn prezent, portofoliul Scholz&Friends include peste 250 de clienti, printre care Masterfoods, Ideal Standard Europe, Siemens - Bosch, Tchibo, Imperial Tobacco,  grupul Carlsberg-Holsten, Nike, DaimlerChrysler si AOL.

In ultimii cinci ani, Scholz&Friends a obtinut 22 Lei la Cannes, 26 Statui Clio, 10 Creioane One Show, 13 premii LIAA, 39 premii ADC si 5 ADC*E. Scholz&Friends a obtinut aur la aceste festivaluri, pentru clienti precum DaimlerChrysler, Frankfurter Allgemeine Zeitung, WERU, Hapag-Lloyd-Express, Medecins Sans Frontieres si altii.

Lucian Georgescu lucreaza in domeniul publicitatii si al comunicarii de 15 ani si a obtinut de-a lungul timpului zeci de premii si distinctii in competitiile interne si internationale, fiind primul director de creatie din Romania mentionat in  Hall of Fame IAA in  Bruxelles. In afara carierei din domeniul publicitatii, Georgescu a mai lucrat ca jurnalist, scenarist, critic si regizor de film. Georgescu preda la Academia de Teatru si Film din Bucuresti, unde este lector univ. drd al catedrei de Comunicare Audiovizuala, cu incepere din 1992.

( Iulian Toma info@adplayers.ro )


PUBLICITATE: