Habitat for Humanity Romania recruteaza 100 de voluntari. Obiectiv: constructia in regim accelerat a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse
Vineri, 24 August 2018

Asociatia Habitat for Humanity Romania recruteaza 100 de voluntari care sa construiasca 8 locuinte pentru 8 familii cu venituri reduse, in cadrul evenimentului de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2018, care are loc la Cumpana, judetul Constanta, intre 1 si 5 octombrie 2018

adplayers.info

Asociatia Habitat for Humanity Romania recruteaza 100 de voluntari care sa construiasca 8 locuinte pentru 8 familii cu venituri reduse, in cadrul evenimentului de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2018, care are loc la Cumpana, judetul Constanta, intre 1 si 5 octombrie 2018. Voluntarii se pot inscrie pe www.habitat.ro/bigbuild pana pe 17 septembrie.

La editia de anul acesta a BIG BUILD, un numar total de 240 de voluntari se vor afla in fiecare zi pe santier si vor ajuta la construirea a 8 locuinte pentru 8 familii cu venituri mici din Cumpana, judetul Constanta. Habitat for Humanity Romania are nevoie de inca 100 de voluntari dornici sa construiasca 8 locuinte decente pentru 8 familii care acum traiesc in conditii grele.

Voluntarii se pot inscrie pana pe 17 septembrie pe platforma www.habitat.ro/bigbuild, unde isi pot crea un profil de fundraiser pentru a strange donatia recomandata de 550 lei. Din aceasta suma, Habitat for Humanity Romania va acoperi o parte din costurile materialelor de constructii si echipamentul de protectie pentru fiecare voluntar.

Cei dornici sa ajute la constructia primei case decente pentru familii greu incercate pot face voluntariat timp de 2, 3 sau 5 zile in perioada 1 - 5 octombrie, timp in care vor lucra alaturi de familiile beneficiare. Voluntarii nu au nevoie de experienta in constructii – ei vor fi indrumati permanent de o echipa de constructori profesionisti.

”Voluntarii Habitat for Humanity vin pe santierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se opreste doar la constructia propriu-zisa a unei case. Cautam si acum, pentru BIG BUILD 2018, oameni care sa schimbe pentru totdeauna viata unor parinti si copii pe care nu ii cunosc inca, dar de care se vor lega pentru totdeauna”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Programul de lucru incepe luni dis-de-dimineata, cand pe santier se afla doar fundatiile caselor. De-a lungul celor 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuintele - vor ridica peretii, vor monta acoperisurile, vor izola termic locuintele si vor aplica tencuiala decorativa. La finalul evenimentului, vineri dupa-amiaza, casele vor fi finalizate 100% la exterior si 80% la interior.

"Ne bucuram foarte mult sa fim implicati din nou in proiectul BIG BUILD. Kaufland Romania este partener al evenimentului pentru a treia oara. Este o experienta unica sa construiesti un viitor camin alaturi de colegi, de voluntari, de profesionistii de la Habitat for Humanity Romania si alaturi de familiile beneficiare. Colegii care au voluntariat in anii trecuti sunt nerabdatori sa revina pe santier si invitam cat mai multi voluntari sa ni se alature”, declara Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

BIG BUILD este un eveniment anual de construire accelerata si voluntariat organizat de Habitat for Humanity Romania pentru a marca Ziua Mondiala a Locuirii, pe care ONU o sarbatoreste in prima zi de luni a lunii octombrie. La editia din 2017, 820 de voluntari romani si straini au construit 36 de case in cartierul Izvoare din Bacau (https://bit.ly/2h9gsxw), pentru 118 parinti si copii care pana acum au trait in locuinte supraaglomerate sau neadecvate.

Potrivit asociatiei, Romania se confrunta cu cele mai ingrijoratoare statistici de locuire din UE: peste jumatate din populatie locuieste in conditii de supraglomerare, iar 14,4% dintre romani sunt impovarati de cheltuielile cu locuinta, care le consuma mai mult de 40% din venitul lunar. In plus, 13,8% din populatie nu isi poate permite sa isi incalzeasca locuintele in timpul sezonului rece, iar 35% din stocul de locuinte sunt deteriorate si au nevoie urgenta de reparatii.

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani, materiale de constructii sau servicii: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, Veka, Atelierele Ilbah, Fundatia pentru SMURD.

Mai mult in PR, CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: