GreenPoint Management a primit Silver Recognition in cadrul CST Index 2021 - cel mai important demers privind sustenabilitatea corporativa din Romania
Vineri, 10 Decembrie 2021

 

Creit. GreenPoint Management 

Compania a contribuit la gestionarea corect? a peste 254.000 de tone de deseuri de ambalaj in 2020, potrivit informatiilor incluse in cel de-al treilea Raport de Sustenabilitate. 

AdPlayers. info

GreenPoint Management, prima companie din domeniul implementarii obligatiilor privind raspunderea extinsa a producatorului (OIREP), care prezinta anual un raport de sustenabilitate, in mod voluntar, a fost recunoscuta si anul acesta drept una dintre cele mai sustenabile companii din Romania. Organizatia a primit Silver Recognition in cadrul Romania CST Index 2021, cel mai important studiu privind sustenabilitatea corporativa din Romania, realizat de agentia independenta de consultanta The Azores.

Greenpoint Management a contribuit la gestionarea corect? a peste 254.000 de tone de deseuri de ambalaj in 2020, potrivit informatiilor incluse in cel de-al treilea Raport de Sustenabilitate al companiei. Potrivit comunicarii, GreenPoint Management este prima si singura companie din domeniul sau de activitate care este inclusa printre cele mai sustenabile companii la Romania CSR Index 2020 si CST Index 2021.

„Este o mare bucurie sa confirmam din nou, dupa distinctia primita anul trecut, faptul ca ramanem o companie nu doar performanta, ci si implicata in mod direct si constant la schimbarea in bine din Romania” a afirmat Irina Ionescu, Director General GreenPoint Management.

,,Cautam sa inovam din dorinta de a gasi cele mai eficiente solutii pentru noi, pentru parteneri si pentru comunitate si investim constant in tehnologie si oameni, in pofida crizei pandemice care a afectat intreg eco-sistemul. Aceasta distinctie ne onoreaza si ne motiveaza sa continuam in acelasi ritm pentru a sustine accelerarea economiei circulare si intregul sistem de recuperare a resurselor, actionand pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor”.

Distinctia este acordata in urma analizarii informatiilor non-financiare despre guvernanta sustenabilitatii, impactul economic, de mediu si social. De asemenea, compania a primit premiu pentru sustenabilitate si anul trecut, in cadrul Romania CSR Index 2020, fiind prima companie din domeniul gestionarii deseurilor din Romania recunoscuta pentru sustenabilitate.

Un punct subliniat in raport este buna guvernanta corporativa, esentiala atat in desfasurarea activitatii unei organizatii precum GreenPoint Management, cat si pentru raportarea catre clienti si autoritati. Sunt descrise sistemele de analiza, monitorizare si control pentru absolut toate procesele din cadrul companiei. Diversitatea si egalitatea de sanse au fost constant sustinute si in cursul anului 2020: femeile in functii de management au inregistrat un procent de 33%. De asemenea, 12% dintre angajati au obtinut promovarea, ceea ce dovedeste dezvoltarea constanta a echipei.

In pofida contextului pandemic, GreenPoint Management a inregistrat cresteri atat in ceea ce priveste numarul de clienti in portofoliu, cat si cantitatile preluate pentru atingerea tintelor de reciclare si valorificare, pastrandu-si pozitia de lider de piat? national in domeniul managementului deseurilor si in 2020. Activit?tile de implementare a obligatiilor produc?torilor au generat pentru companie cifra de faceri de 134 mil lei in 2020, iar cantitatea de deseuri gestionat? a inregistrat o usoar? crestere fat? de anul precedent.

 “Felicit echipa Greenpoint pentru elaborarea unui raport de sustenabilitate in conformitate cu standardul international Global Reporting Initiative si pentru rezultatul obtinut in Romania Corporate Sustainability & Transparency Index! Este o companie care nu are obligativitatea legala de a raporta si pentru care acest exercitiu inseamna alocarea unor resurse considerabile.  Ma bucur de fiecare data cand pot sa ii ofer ca exemplu pentru a incuraja si alte companii medii si mijlocii sa urmeze procesul raportarii sustenabilitatii ”, a declarat Alina Liciu, The Azores Sustainability & CSR Services.

Potrivit companiei, in anul 2020, valoarea totala a fondurilor alocate de GreenPoint Management proiectelor de sustenabilitate, dezvoltate cu ajutorul a 23 parteneri, a ajuns la peste 700 de mii de lei, aproape dublu fat? de anul anterior. Pe parcursul intregului an, GreenPoint Management a promovat in mod constant proiecte de constientizare a importantei colectarii separate, printre acestea numarandu-se sesiuni de training, conferinte si dezbateri, sau campanii pentru reciclare desfasurate alaturi de parteneri.

GreenPoint Management a continuat implementarea de noi proiecte care incurajeaza educatia si colectarea separata a deseurilor, anul trecut implicandu-se activ in 13 campanii de promovare in domeniul reciclarii sau revalorificarii deseurilor de ambalaje. Totodata, compania a fost prezenta in toate cele 41 de judete ale tarii si in Municipiul Bucuresti si a avut colaborari cu prestatori de servicii, in toate regiunile tarii, pentru indeplinirea obiectivelor de reciclare ale producatorilor, in crestere fata de anul precedent.

Raportul de Sustenabilitate al GreenPoint Management publicat recent, aferent anului 2020, este realizat dupa standardele internationale GRI, iar GreenPoint Management publica din propria initiativa un astfel de raport, fara a avea o obligatie legala in acest sens.

GreenPoint Management este o companie care implementeaza obligativitatea raspunderii extinse a producatorilor (OIREP). Licentiata de Ministerul Mediului, organizatia preia obligatiile privind gestionarea ambalajelor introduse pe piata nationala si atinge  tintele de reciclare/valorificare pentru clienti. Portofoliul companiei include firme de renume din domenii de activitate precum retail, FMCG, distributie, productie, sanatate.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: