Fumatul interzis in spatii publice la Olimpiada de la Beijing
Marti, 12 August 2008



Daca ar interzice fumatul in spatii publice, Romania ar putea scadea numarul fumatorilor cu cel putin 370,000 persoane, intr-un singur an.


(AdPlayers.ro, Irina Toma)

 

Fumatul in spatiile publice a fost interzis in Beijing, locul de desfasurare al Jocurilor Olimpice in 2008. China, tara cu cei mai multi fumatori din lume (aproximativ 350 de milioane). Conform rezultatelor inregistrate de acestea, actiunea Chinei ar putea avea ca efect reducerea numarului fumatorilor cu peste 22 de milioane intr-un singur an, daca se implementeaza restrictia la nivelul intregii tari.

 

Facand o comparatie, potrivit estimarilor Johnson &Johnson, in cazul in care tara noastra va urma exemplul Chinei, numarul fumatorilor ar putea scadea, cu cel putin 370,000 persoane, intr-un singur an.  Romania ocupa locul 1 in Europa in perspectiva intentiei de renuntare la fumat si locul 2, ca numar de fumatori: 34.7% din populatie fumeaza.

 

“Scaderea numarului fumatorilor din Romania va contribui cu siguranta la reducerea semnificativa a bolilor si deceselor cauzate de fumat”, Mihai Ciobanu, manager-ul diviziei de medicamente OTC de la Johnson & Johnson,

 

„Primul pas in lupta anti-fumat este aplicarea unor metode de sprijinire a persoanelor care doresc sa renunte la tigari, precum consilierea prin intermediul liniilor telefonice speciale si accesul la tratamentul de substitutie nicotinica”, adauga Ciobanu, totodata si responsabilul de marketing Nicorette, produs care propune un tratament de substitutie nicotinica.

 

Fumatul este principalul factor vinovat de aparitia cancerului si a bolilor de inima. Studiile arata faptul ca obiceiul de a fuma este fatal pentru aproximativ jumatate dintre fumatori. Totodata, riscul nefumatorilor expusi la fumatul pasiv de a se imbolnavi de cancer la plamani creste cu 20-30%. 

 

Conform unor studii recente, in Anglia, aproximativ 400.000 de persoane au renuntat la tigari in primele 9 luni de la interzicerea fumatului (iulie 2007), cea mai mare victorie in lupta anti-fumat din istoria tarii, inregistrata intr-un timp atat de scurt.

 


PUBLICITATE: