Fondatorul Wikipedia vine in Romania la McCann/Thiess. Sponsori:Vodafone, BRD si ProTV.
Vineri, 04 Martie 2016


adplayers. info

La 15 ani de la lansarea Wikipedia, Jimmy Wales - fondatorul celei mai accesate enciclopedii online, vine pentru prima oara in Romania, pe 22 martie, in cadrul McCann/ Thiess Conferences, un eveniment prezentat de Vodafone Romania. Evenimentul este sponsorizat si de BRD. Partener media al evenimentului este Pro Tv, iar comunicarea este asigurata de McCann PR.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, Jimmy Walesva dezvalui, in cadrul conferintei, filosofia din spatele Wikipediasi cum a reusit prin intermediul acestei platforme sa revolutioneze modul in care oamenii din intreaga lume au acces la informatii.

In fiecare luna, peste 80.000 de voluntari de pretutindeni contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi,  accesate de peste 500 milioane de vizitatori unici. In prezent, Wikipedia cuprinde peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit in peste 280 de limbi.

In Topul celor mai influente 100 personalitati realizat de revista Time

Aflat in topul celor mai influente 100 de personalitati, realizat de revista Time, Jimmy Donal Wales este un antreprenor american, un adevarat vizionar,membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrulUniversitatii Harvardsimembru al MIT Center of Collective Intelligence. Indemnat de o curiozitate intelectuala fenomenalasi de pasiunea pentru tehnologie, Jimmy Wales a reusit sa puna in 2001 bazele Wikipedia.

Pornind de la o idee radicala, de a ne imagina o lume in care absolut fiecare persoana de pe planeta primeste acces liber la intreaga cunoastere a umanitatii, Jimmy Wales, impreuna cu o echipa de voluntari, a reusit sa aduca Wikipedia pe locul cinci in topul celor mai accesate platforme online, dupa Google, Yahoo, Microsoft si Facebook si este urmata de Amazon, Apple si eBay.

„Wikipedia le ingaduie oamenilor nu numai accesul la cunostintele altora. Cand contribui la o constructie, aceasta iti apartine, ai investit in ea. Este de departe o rasplata mai mare decat daca ti s-ar fi dat gata facuta.” spune Jimmy Wales.

„Wikipedia creste in fiecare zi, in acelasi ritm cu dorinta oamenilor din intreaga lume de a cunoaste din ce in ce mai mult si din ce in ce mai repede” spune  Bogdan Enoiu, Director General McCann WorldGroup Romania. “Nici nu ne-am fi putut imagina, acum 15 ani, ca va exista un loc in care sa gasesti raspuns la orice intrebare. Fara o idee indrazneata si un om cu viziune, care sa creada cu adevarat in ea, astazi nu am fi putut vorbi despre Wikipedia. De aceea, il aducem in premiera in Romania pe Jimmy Wales.” conchide fondatorul  grupului McCann Worldgroup Romania.

Evenimentul va avea loc pe 22 martie, incepand cu ora 17:00,la Sala Epika - Grand Cinema Baneasa & More din Baneasa Shopping Citysi este prezentat de Vodafone Romania si sutinut desponsorii oficiali BRD Groupe Société-Générale si de sponsorul media PRO TV.

Lansata in 2015 de McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding, McCann/Thiess Conferences este o platforma de know-how pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie. Seria de conferinte include deja trei evenimente de marca: American Heroes, A Leadership Lesson- evenimentul care i-a adus in Romania pe doi dintre cei mai apreciati militari americani. Al doilea eveniment, conferinta Justitiarul, l-a avut ca invitat pe Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justitiei internationale. Cea mai recenta conferinta din anul 2015, A WWVVisionary Lesson l-a avut ca invitat pe sir Tim Berners-Lee, cel care a dezvoltat Word Wide Web-ul.

Mai mult despre McCann WorldGroup Romania

Parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice retele de advertising, cu birouri in 205 orase din 132 de tari, Grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania include agentiile McCann Bucuresti, Momentum, UM, McCann PR si MRM Worldwide. In Romania, portofoliul de clienti The Coca-include clienti si marci precum Cola Company, Nestlé, Vodafone, L’Oréal, MasterCard Europe, Heineken, Kandia Dulce, Dedeman, Unilever. 

Mai mult in
Eveniment


PUBLICITATE: