Castigatorii Burselor Europene JTI 2008
Luni, 06 Octombrie 2008


(AdPlayers.ro, Irina Toma)


Fundatia Freedom House Romania si JTI Romania au anuntat astazi castigatorii celei de-a doua editii a Burselor Europene JTI. Anne Marie BLAJAN – Hotnews.ro, Roxana GHEORGHE – TVR si Sorin BARARIU – The Money Channel au castigat o vizita de studii si stagiu de pregatire profesionala la Bruxelles.

 

Alti cinci jurnalisti au mai castigat o vizita de studii la Bruxelles: Adriana MATEI – Realitatea TV, Marilena COMAN – Constanta TV, Otilia CALOIAN – Business Standard, Alice TAUDOR – Business Week Romania, Teodor TITA – Realitatea FM.

 

O continuare a "Burselor JTI pentru Jurnalisti", potrivit organizatorilor, "Bursele Europene JTI" se adapteaza aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, propunand o noua destinatie – Europa, respectiv Bruxelles – si un format actualizat. Un program conceput si dezvoltat de Freedom House Romania, cu sprijinul JTI Romania, programaul a fost lansat in anul 2000, si a inclus stagii de pregatire practica in organizatii de presa americane, dublate de intalniri cu personalitati din media si din lumea politica americana. O serie de 35 de tineri jurnalisti, nume cunoscute din mass-media romanesti, au beneficiat de pregatirea oferita in cadrul programului "Bursele JTI pentru Jurnalisti".

 

"Bursele Europene JTI" si-a propus sa sprijine tinerii jurnalisti in adaptarea la noile coordonate europene ale Romaniei, oferindu-le oportunitatea de a intelege modul in care presa internationala reflecta subiectele legate de UE si mecanismul de functionare al institutiilor europene.

 

Programul a demarat cu un workshop desfasurat in perioada 19-21 septembrie 2008 la Plaiu’ Foii, judetul Brasov, sub titlul generic "Politici si comunicare in Uniunea Europeana". La seminarul sustinut de profesionisti in domeniul relatiilor europene au participat 12 jurnalisti.

 

Etapa a doua a programului include o calatorie de studii de o saptamana la Bruxelles, pe durata careia jurnalistii participanti vor vizita cele mai importante institutii europene si se vor intalni cu oficialitati din cadrul acestor institutii. In ultima parte a programului, trei dintre jurnalisti vor beneficia de stagii de pregatire profesionala, cu durata de 3 saptamani, in cadrul unor prestigioase organizatii de presa din Bruxelles.

 


PUBLICITATE: