“A WWVVisionary Lesson" cu buget de 120.000 EUR Inventatorul WWW-ului cu McCann Thiess.
Miercuri, 21 Octombrie 2015
 adplayers. Iulian Toma

Bogdan Enoiu, Adrian Thiess si Sagit Tzur Lahav, fondatorii si presedintii McCann / Thiess Conferences, au atras parteneri de 120.000 EUR pentru A WWVVisionary Lesson, proiectul care il aduce la Bucuresti pe Sir Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web-ului. Bugetul a fost creionat de Bogdan Enoiu, care a raspuns intrebarii adplayers privind valoarea investitiilor sponsorilor si partenerilor evenimentului.

Sir Tim Berners-Lee, omul care a oferit epocii moderne WWW-ul, va vorbi in data de 12 noiembrie, in cadrul conferintei McCann/Thiess, despre motivatia care a stat in spatele ideii si despre felul in care a reusit sa transforme aceasta idee in realitate.

„Este aproape imposibil sa ne imaginam cum ar arata lumea fara World Wide Web. WWW sunt poate cele mai importante 3 litere din istoria recenta a civilizatiei, cele care au transformat radical modul in care gandim, comunicam, consumam si traim.” – Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup Romania

Sir Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee este inca parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, detinand pozitii de conducere in numeroase asociatii sau organizatii ce vizeaza dezvoltarea continua a acestui instrument revolutionar. Printre altele, el este directorul Fundatiei World Wide Web, lansata in 2009 cu scopul de a maximiza potentialul pozitiv al Web-ului asupra umanitatii.

Absolvent al Universitatii Oxford, invitatul conferintei McCann/Thiess a inventat WWW-ul in anul 1989. Componentele dezvoltate de el la acel moment, precum URL, HTTP sau HTML, au fost rafinate pe masura ce tehnologia s-a raspandit, fiind si in prezent esentiale pentru navigarea internetului.

Inventarea World Wide Web-ului a reprezentat un moment cheie in dezvoltarea Erei Informatiei. Gandit initial ca un instrument de cercetare, pentru a fi utilizat de catre oamenii de stiinta din universitati din intreaga lume, Web-ul a devenit rapid o maniera de a comunica si de a face schimb de informatii (text, continut foto, audio sau video) pentru un public mult mai larg. El le permite utilizatorilor sa interactioneze cu mai multi oameni in acelasi timp, chiar daca acestia se afla la distanta, cu ajutorul internetului.

McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie - McCann/Thiess Conferences. American Heroes, A Leadership Lesson a fost evenimentul care i-a adus in Romania pe doi dintre cei mai apreciati militari americani, in timp ce invitatul special al conferintei Justitiarul va fi faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justitiei internationale.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: