39 de echipe de robotica, aliniate la Iasi, in debutul competitiilor regionale din Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge Romania
Joi, 14 Februarie 2019

 

Credit: BRD FIRST Tech Challenge Romania. 
39 de echipe de Robotica aliniate la Iasi in debutul competitiilor regionale din Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge Romania

Regionalele de calificare la Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge Romania debuteaza la Iasi, in perioada 15 – 17 februarie

AdPlayers. info

Elevii de liceu care fac parte din programul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, implementat de Asociatia „Natie Prin Educatie”, intra intr-o perioada decisiva: regionalele de calificare.

Regionalele de calificare la Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge Romania debuteaza la Iasi, in perioada 15 – 17 februarie. Astfel, 39 de echipe isi vor disputa calificarea in etapa superioara a competitiei, Campionatul National (22 – 24 martie, Bucuresti). Printre cele 39 de echipe de robotisti care se vor intalni la Iasi in acest weekend se afla si una din Kiev, Ucraina. La finalul acestei saptamani, doar 31 dintre ele isi vor asigura un loc pentru finala de la Bucuresti.

„Este foarte important pentru toata lumea, dar mai ales pentru copii, care sunt in plina dezvoltare personala si profesionala, sa inteleaga exact cum evolueaza o echipa si un produs facute de ei. Robotistii nostri au acum ocazia sa vada unde exceleaza robotul lor si unde mai trebuie sa faca imbunatatiri, astfel incat sa isi sporeasca sansele sa castige”, a declarat Dana Razboiu, fondatoarea Asociatiei „Natie Prin Educatie”.

In cele trei zile pe care le vor petrece la Iasi, se vor confrunta echipe din: Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Campulung Moldovenesc, Cernavoda, Constanta, Dorohoi, Eforie Sud, Focsani, Galati, Hirsova, Husi, Iasi, Mangalia, Medgidia, Onesti, Pechea, Piatra Neamt, Ramnicu Sarat, Roman, Slobozia, Suceava, Tecuci, Tulcea, Urziceni, Vaslui, Vatra Dornei si Kiev.

Programul educational BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus in Romania de catre Asociatia „Natie Prin Educatie”, cu licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM.

Mai mult in CSR, Educatie

 


PUBLICITATE: