World Vision Romania in campanie de Pasti cu seturi de igiena pentru copiii vulnerabili
Luni, 15 Aprilie 2019

 

Credit: World Vision Romania

Potrivit Fundatiei World Vision Romania, in mediul rural, peste jumatate dintre copii nu au conditii sa se spele in fiecare zi

AdPlayers. Info

Sase milioane de locuitori din mediul rural traiesc in locuinte fara baie in casa si fara apa curenta, iar produsele de baza pentru igiena sunt un lux, arata Fundatia World Vision Romania intr-o comunicare remisa AdPlayers. Potrivit fundatiei, consecintele lipsei conditiilor primare pentru igiena au repercusiuni pe termen lung: murdaria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite.

Pornind de la concluziile statistice, in perioada sarbatorilor de Pasti, Fundatia World Vision Romania desfasoara o campanie prin care isi propune sa cumpere seturi de igiena cu produse de baza pentru 1796 de copii vulnerabili.

“Din pacate, extrem multi copii din Romania nu beneficiaza de conditii decente de trai, nu au apa curenta, au toaleta in afara casei, nu au unde sa se spele si, din cauza lipsei posibilitatilor materiale, nu isi pot cumpara nici macar produse de igiena de baza, cum ar fi sapun sau periuta de dinti” afirma Mihaela Nabar, Director Executiv, Fundatia World Vision Romania.

„Si noi ne dorim si lucram pentru ca acesti copii sa beneficieze de educatie, sa reuseasca sa iasa din cercul saraciei, dar cum sa faci asta cand tie iti lipsesc lucruri elementare, cand efectiv nu ai cu ce sa te speli? Asa ca, de Pasti, haideti ca impreuna sa le facem lumea mai curata acestor copii!”.

„Adresam tuturor rugamintea de a se alatura campaniei noastre si  de a doua unul sau mai multe kit-uri de igiena, printr-un click aici: https://worldvision.ro/campanie/. Singuri putem face putin, dar impreuna putem face atat de mult!”, a conchis directoarea fundatiei.

Potrivit World Vision, pretul unui set de igiena este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei sa fie atins si pentru ca toti cei 1796 de copii sa beneficieze de produse de igiena de baza (sapun, sampon, pasta de dinti, periute de dinti sau deodorant), este nevoie de aproximativ 24.000 euro.

Donatiile pot fi facute online, pe site-ul https://worldvision.ro/campanie/. Perioada de desfasurare a campaniei este aprilie 2018 – mai 2019.

Existenta facilitatilor sanitare in gospodariile rurale romanesti constituie o conditie importanta pentru 
asigurarea unei igiene corespunzatoare a copiilor, aceasta fiind in opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale imbolnavirii copiilor sub 5 ani. Igiena personala a  copiilor  presupune  cel  putin  spalat  pe maini inainte  de  fiecare masa, pe dinti de doua ori pe zi  (dimineata si seara), iar pe corp macar o data pe zi.  Conform  Organizatiei Mondiale a Sanatatii, igiena mainilor permite preventia raspandirii microbilor si cel putin a  asa‐ziselor boli ale mainilor murdare.

Implica-te si ajuta si tu copiii nevoiasi sa aiba, de Pasti, produse de igiena de baza. Doneaza pe site-ul campaniei https://worldvision.ro/campanie/ un kit de igiena in valoare de 62 de lei sau orice suma doresti.

De 29 de ani, programe de interventie umanitara pentru 500.000 de copii din Romania

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 29 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

 Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: