Voluntarii Habitat for Humanity Romania incep constructia a 36 de case in 5 zile in cadrul Big Build
Luni, 02 Octombrie 2017

Partenerii proiectului: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, Holzindustrie Schweighofer (parteneri principali), Bosch, Holcim, Ariston, Ursa, Siniat, Bel Profile, Cisco, AkzoNobel, Apla, Kronospan, Dow, Aqua Carpatica, Fundatia pentru Smurd, DB Schenker, Nakita, A.C.E.E.A., Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity York County, Thrivent Financial, ProVia

adplayers. info

Habitat for Humanity Romania a deschis astazi santierul din Bacau si a inceput constructia a 36 de case, care vor fi ridicate intr-un timp record de 5 zile, in cadrul BIG BUILD 2017, cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat organizat vreodata in Europa.

In fiecare zi se vor afla pe santier 450 de voluntari internationali si romani care vor munci la ridicarea locuintelor. De-a lungul celor 5 zile ale evenimentului, peste 700 de voluntari diferiti vor lucra la cele 36 de case. Ei sunt veniti din toata tara, dar si din Irlanda de Nord, SUA, Marea Britanie, Germania si Slovacia. Lor li s-au alaturat si personalitati din lumea sportului – campioana olimpica la maraton Constantina Dita va voluntaria pe santier in toate cele 5 zile ale evenimentului.

Partenerii Big Build 2017

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani sau materiale de constructie: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, Holzindustrie Schweighofer (parteneri principali), Bosch, Holcim, Ariston, Ursa, Siniat, Bel Profile, Cisco, AkzoNobel, Apla, Kronospan, Dow, Aqua Carpatica, Fundatia pentru Smurd, DB Schenker, Nakita, A.C.E.E.A., Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity York County, Thrivent Financial, ProVia.

Parteneri voluntariat: Bacau Capitala Tineretului din Romania, Atelierele Ilbah, Fundatia pentru Sprijin Comunitar. Parteneri media: Prima TV, Europa FM, Adevarul, TVR, Rogalski Damaschin Public Relations, Epics Photobooth.

Case pentru 36 de familii cu venituri reduse

Locuintele sunt construite in cartierul Izvoare din Bacau, urmand a fi locuite de 36 de familii cu venituri reduse. Casele, organizate in sistem duplex, triplex si cvadruplex, au intre doua si trei camere si suprafete intre 35 metri patrati si 55 metri patrati.

”O casa ofera caldura, stabilitate si siguranta. Peste jumatate din populatia Romaniei traieste in conditii dificile, iar din pacate copiii sunt cei mai afectati. Habitat for Humanity si-a asumat misiunea de a oferi familiilor in nevoie un loc pe care sa il poata numi ACASA, pentru ca mai multi copii sa aiba sansa unui viitor mai bun” a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

„Anul acesta sarbatorim Ziua Mondiala a Locuirii pe santierul BIG BUILD din Bacau. Intre 2 si 6 octombrie, 450 de voluntari generosi vin sa dea o mana de ajutor la construirea caselor si la crearea unei comunitati puternice. Suntem recunoscatori pentru partenerii nostri care impartasesc viziunea noastra si contribuie alaturi de noi la rezolvarea problemelor de locuire”,

Prin intermediul evenimentului, organizatia marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuinta decenta. Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. Peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece. In plus, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

 Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: